Timeline

Timeline

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Richard Donner

Πρωταγωνιστούν: Paul Walker, Frances O'Connor, Ethan Embry, Anna Friel, Neal McDonough

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στη Γαλλία, μια ομάδα αρχαιολόγων ερευνά τα απομεινάρια ενός πεδίου μάχης του εκατονταετούς πολέμου. Επικεφαλής είναι ο καθηγητής Johnston (Billy Connolly) που έχει εξασφαλίσει την πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση από μεγάλη εταιρία. Στις ανασκαφές τον επισκέπτεται ο γιος του Chris Johnston (Paul Walker) που είναι ερωτευμένος με την αρχαιολόγο Kate (Frances OΑConnor). Ο καθηγητής θα προβληματιστεί όταν η χρηματοδότρια εταιρία θα αρχίσει να δίνει πολύ επιτυχημένες υποδείξεις για τα σημεία των ανασκαφών και αποφασίζει να τους συναντήσει. Μερικές ώρες αργότερα οι αρχαιολόγοι θα βρουν σε μια κρύπτη ένα σπάνιο χειρόγραφο. Πάνω σε αυτό όμως είναι γραμμένο ένα μήνυμα βοήθειας από τον καθηγητή, με ημερομηνία 1357.

To Timeline βασίζεται στο δημοφιλές βιβλίο του Michael Crichton, δημιουργού του Jurassic Park. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τα βιβλία του Crichton, είναι τόσο επιστημονικά όσο μια βίδα. Η γοητεία του Jurassic ήταν στα ειδικά εφέ και όχι στους χαρακτήρες. Αυτή τη φορά όμως η λιγοστή μαγεία του βιβλίου και η λιγοστή επιστημονικότητα χάνεται στη μεταφορά από τον Richard Donner (Φονικό Όπλο). Επιλέγοντας, μάλλον λόγω προϋπολογισμού, να δημιουργήσουν μια ταινία χωρίς ειδικά εφέ δεν καταφέρνουν να κερδίζουν το θεατή, με ήρωες που μοιάζουν υπερβολικά σίγουροι για τον εαυτό τους κινούμενοι στον 14ο αιώνα ενώ μόλις πριν μερικές ώρες ζούσαν στο 2003. Ο Paul Walker είναι μια λογική, αλλά αποτυχημένη, επιλογή στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία στιγμή δεν μπορεί να πείσει ότι αγωνιά για τον χαμένο του πατέρα. Επιπλέον αποτυγχάνει να πείσει ως ερωτευμένος την -κατά τα άλλα συμπαθή- Frances OΑConnor. Η μοναδική ελπίδα του cast, ο γερόλυκος Billy Connolly, απλά περιφέρεται χωρίς καν να προσπαθεί για κάτι περισσότερο. Σε τελική ανάλυση δυστυχώς το Timeline αποδεικνύει τον κανόνα που λέει ότι τα επιτυχημένα βιβλία, σπάνια γίνονται επιτυχημένες ταινίες.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-01-2004  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.