Blow

Blow

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ted Demme

Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Penelope Cruz, Jordi Molla, Ray Liotta, Rachel Griffiths

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο George Jung είναι γιος ενός ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης, που δεν τα πάει και πολύ καλά. Βλέποντας την οικογένειά του να παλεύει για να τα φέρει βόλτα, ορκίζεται να μην βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση. Έτσι μετακομίζει στην California και ξεκινά την πρώτη του μικρή προσπάθεια διακίνησης ναρκωτικών. Θα γνωρίσει την επιτυχία αλλά και την είσοδο της φυλακής. Εκεί γνωρίζει έναν συγκρατούμενο που τον βάζει στην αγορά της κοκαΐνης. Μόλις αποφυλακίζεται αναλαμβάνει δράση και οργανώνει την αγορά κοκαΐνης της Αμερικής. Οι φήμες των θέλουν να ελέγχει στα 70s περίπου το 85% που κυκλοφορεί στην Αμερικάνικη αγορά. Δίπλα του είναι η γοητευτική σύζυγός του, η οποία απολαμβάνει τον πλούτο και τη δύναμη την οποία αποκτούν. Αλλά όσο η το χρήμα και η δύναμη αυξάνονται, μαζί τους αυξάνονται και οι κίνδυνοι του επαγγέλματος με τρόπους επικίνδυνους για τους ήρωές μας.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο με τον μακροσκελή τίτλο "Blow: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost it All" του Bruce Porter. Ο χαρακτήρας του George Jung είναι υπαρκτός και η ιστορία του περίπου αυτή που αναφέρεται στην ταινία. Οι προσαρμογές βέβαια είναι αυτονόητο για την μεταφορά στη μεγάλη οθόνη. Παρά τις προσαρμογές όμως η ιστορία δεν γίνεται ενδιαφέρον σενάριο και περισσότερο θυμίζει συρραφή υπο-ιστοριών. Οι ρόλοι είναι αξιοπρεπείς αν και για μία ακόμη φορά υποτιμάται η παρουσία της Penelope Cruz. Η τελική γεύση είναι μάλλον ουδέτερη αφού δεν συμβαίνει καμιά σεναριακή έκπληξη και γενικά όλα κυλούν αρκετά προβέψιμα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 08-06-2001  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.