Lord Of The Rings: Return Of The King

Αρχοντας Των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 210'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peter Jackson

Πρωταγωνιστούν: Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Viggo Mortensen, John Rhys-Davies

Κριτική: Δευκαλίων Καλογρίδης

Οι σκοτεινές δυνάμεις του Sauron ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Μίνας Τίριθ, πρωτεύουσα της Γκόντορ, στην τελευταία τους πολιορκία ενάντια στη φυλή των Ανθρώπων. Το κάποτε λαμπρό βασίλειο, που τώρα έχει αφεθεί στη φύλαξη μιας αδύναμης φρούρησης, βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε στην απελπισμένη ανάγκη να αποκτήσει τον αληθινό βασιλιά του. Καθώς ο Γκάνταλφ προσπαθεί απελπισμένα να μαζέψει τις σκορπισμένες στρατιές της Γκόντορ για πόλεμο, ο Θέοντεν ενώνει τους καβαλάρηδες του Ρόαν για να πάρουν μέρος στη μάχη. Όμως ακόμη και με όλο το κουράγιο και την πίστη στις καρδιές τους, οι δυνάμεις των Ανθρώπων δεν συγκρίνονται με τα σμήνη των λεγεώνων του Sauron που παρατάσσονται στον κάμπο του Πέλενορ. Θα μπορέσει ο ΑΑραγκορν να βρει τη δύναμη να γίνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε κι ορθώνοντας το ανάστημά του να αντιμετωπίσει τη μοίρα του.

Το τελευταίο κομμάτι του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών αφηγείται την τελική κατάληξη του Πολέμου των λαών της Μέσης-Γης εναντίων των στρατών του Sauron, και εστιάζει στην πορεία των δύο Χόμπιτ που προσπαθούν να φτάσουν στο Mount Doom για να καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Η ταινία αν και δεν περιλαμβάνει σημαντικά κομμάτια του βιβλίου, κινηματογραφικά αποτελεί ένα πραγματικό επίτευγμα. Η πρώτη μία ώρα είναι αδύνατον να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο, φαν των βιβλίων και μη, ενώ στη συνέχεια η μάχη στον κάμπο του Πέλενορ και η πολιορκία της Μίνας Τίριθ αποτελούν ένα κομμάτι που πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί στο κινηματογραφικό μέλλον, τόσο από πλευράς «μεγέθους» όσο και από πλευράς μεταφοράς συναισθημάτων στο θεατή. Τελικά όλα όσα «υποτάσσονται» στη μηχανή της κινηματογραφικής ομάδας για τη δημιουργία της ταινίας, τα ειδικά εφφέ, η τεχνολογία, τα κοστούμια, οι μινιατούρες, τα όπλα, οι μακέτες και τα σκηνικά, περνούν σε δεύτερη μοίρα, υποχωρούν μπροστά στη μεγαλειώδη ιστορία του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αντιμετωπίζοντας πλέον ένα ενιαίο έργο και όχι τρεις ταινίες, έχουμε μια ιστορία ολοκληρωμένη, που όσο μεγάλη και αν είναι η αγάπη και η αφοσίωσή μας προς τα βιβλία του καθηγητή Tolkien, δε μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι μας μεταφέρει τη μαγεία τους με έναν τρόπο που ίσως ποτέ δεν ξεπεραστεί.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 19-12-2003  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.