Zatoichi

Ζατοϊτσι

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Takeshi Kitano

Πρωταγωνιστούν: Takeshi Kitano, Tadanobu Asano, Yui Natsukawa, Michiyo Ookusu, Gadarukanaru Taka

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Βρισκόμαστε στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Ο Zatoichi είναι ένας τυφλός περιπλανώμενος χειροπρακτικός με αδυναμία στα τυχερά παιχνίδια. Το μπαστούνι του όμως κρύβει ένα θανάσιμο ξίφος και ο ίδιος διαθέτει το ταλέντο να το χρησιμοποιήσει. Με μοναδική ταχύτητα και ακρίβεια κατατροπώνει τους αντιπάλους του, παρά τη σωματική του αδυναμία. Η περιπλάνησή του θα τον οδηγήσει σε ένα απομονωμένο χωριό, το οποίο λυμαίνεται μια συμμορία με αρχηγό τον Γκίνζο. Εκεί θα συναντηθεί με δύο γκέισες, που αναζητούν εκδίκηση για τον φόνο του πατέρα τους και ο Zatoichi θα αναλάβει να τις βοηθήσει.

Ο ήρωας είναι μια γνωστή φιγούρα στην Ιαπωνία, καθώς έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη αλλά και στην τηλεόραση. Επειδή όμως έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που η τελευταία ταινία γυρίστηκε, ήρθε η ώρα ο Zatoichi να συναντήσει τη νέα γενιά. Ο κορυφαίος δημιουργός Takeshi Kitano αποδεικνύει την δυνατότητα προσαρμογής του σε διαφορετικά είδη. Από το γκανγκστερικό Brother και το μελαγχολικό Dolls, έρχεται με το Zatoichi, μια ταινία με κωμικά στοιχεία, σασπένς και" πολύ αίμα. Αφού η Αμερικάνικη βιομηχανία τον απέρριψε, ο Kitano "έβαλε στοίχημα" να κάνει μια περιπετειώδη ταινία καλύτερα από τους Αμερικάνους. Και τα κατάφερε απαλλαγμένος από τα κλισέ, υιοθετώντας μια πρωτότυπη αισθητική και σκηνοθετική προσέγγιση. Με λίγα λόγια ο Kitano κάνει το Kill Bill να μοιάζει σαν μια απλή άσκηση στυλ, φτιάχνοντας μια ταινία "διαφορετική" και βεβαίως διασκεδαστική.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12-12-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.