Cabin Fever

Το Καταφύγιο Του Τρόμου

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 94'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Eli Roth

Πρωταγωνιστούν: Jordan Ladd, James DeBello, Rider Strong, Joey Kern, Cerina Vincent

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Η συνταγή για μια ταινία τρόμου είναι απλή. Χρειαζόμαστε μια ομάδα από φοιτητές, οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες στο τέλος της ταινίας να πίνουν martini με τον Αγιο Πέτρο παρά να έχουν πάρει πτυχίο από τη σχολή που σπουδάζουν. Μια ιστορία που μπορεί να μην είναι εξαιρετικά πρωτότυπη αλλά επιβάλλεται να περιέχει λίγο sex, περισσότερο χιούμορ και ακόμα περισσότερο αίμα. Ένα απομονωμένο μέρος και κάτι σκοτεινό μυστηριώδες και απειλητικό. Το Cabin Fever διαθέτει όλα τα παραπάνω και σε πολύ καλές δοσολογίες. Πέντε φίλοι αποφασίζουν να πάνε εκδρομή για μια εβδομάδα και νοικιάζουν ένα απομονωμένο σπιτάκι στο βουνό. Δε γνωρίζουν όμως ότι ο κίνδυνος βρίσκεται εκεί έξω και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού.

Ο Eli Roth καταφέρνει να γυρίσει ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, με ένα πιο ελαφρύ, εύθυμο πρώτο και πιο σκοτεινό και αιματοβαμμένο δεύτερο μέρος. Αποφεύγοντας τα εύκολα ξαφνιάσματα δημιουργεί μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, καθώς σταδιακά η καλή διάθεση της παρέας μετατρέπεται σε καχυποψία και φόβο. Καθένας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο με διαφορετικό τρόπο. Διαποτίζοντας την ταινία με κολεγιακό χιούμορ και βάφοντας την οθόνη με το κόκκινο χρώμα του αίματος, κυρίως στο τελευταίο μέρος χαρίζει μερικές σκηνές ανθολογίας με αποκορύφωμα τη σκηνή στο μπάνιο και το λουτρό αίματος που ακολουθεί. Το Cabin Fever πρόκειται να ικανοποιήσει τους φίλους του είδους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-12-2003  |  Διανομή: Σπέντζος  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.