Le Divorce

Le Divorce

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 117'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: James Ivory

Πρωταγωνιστούν: Kate Hudson, Naomi Watts, Jean-Marc Barr, Stockard Channing, Glenn Close

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

H Isabel Walker θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια τυπική νεαρής καλιφορνέζα. Διασχίζει την υδρόγειο για να βρεθεί στο Παρίσι. Εκεί βρίσκεται η ετεροθαλής αδελφή της Roxeanne, η οποία είναι έγκυος. Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, καθώς η Roxeanne μαθαίνει ότι έχει απατηθεί από τον Γάλλο άντρα της και όλα φαίνεται ότι οδεύουν προς το διαζύγιο. Όμως η Isabel ερωτεύεται ένα Γάλλο διπλωμάτη που όμως είναι παντρεμένος, εβδομηντάρης και θείος του άπιστου συζύγου της αδελφής της. Το σκάνδαλο δεν αργεί να ξεσπάσει και οι σχέσεις των δύο οικογενειών χειροτερεύουν περισσότερο όταν γίνεται γνωστή η τεράστια αξία ενός πίνακα ζωγραφικής που έχει στην κατοχή της η Roxeanne.

Η ταινία του James Ivory, προσπαθεί να παίξει με τη διαφορετικότητα των δύο λαών, ειδικά σε μια περίοδο που το κλίμα μεταξύ τους διανύει μια κρίση. Διασκευάζοντας το μυθιστόρημα της Diane Johnson, το "Le Divorce" δίνει τη δική του προσέγγιση στο θέμα του «Αμερικάνου στο Παρίσι». Διαθέτει μια έξυπνη και δουλεμένη υπόθεση που η πληθώρα των ηρώων διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται στην ελλιπή ανάπτυξη των χαρακτήρων, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που αφήνει το κοινό απλά να παρασυρθεί από τις εξελίξεις και τις ανατροπές. Παρά τα εύστοχα σχόλια για τη διαφορετικότητα του Ευρωπαϊκού τρόπου σκέψης από τον Αμερικάνικο, το "Le Divorce" δεν καταφέρνει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών και τελικά θα ικανοποιήσει τους φίλους των δύο γοητευτικών πρωταγωνιστριών (Kate Hudson και Naomi Watts).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-12-2003  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.