Finding Nemo

Ψάχνοντας Τον Νέμο

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 101'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton

Πρωταγωνιστούν: Alexander Gould, Erica Beck, Albert Brooks, Ellen De Generes, Geoffrey Rush

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

O Nemo είναι ένα νεαρό ψάρι κλόουν (clown fish) που ζει με τον πατέρα του Marlin σε μια μικρή και ασφαλή γωνία της απέραντης θάλασσας. Μετά το χαμό της μητέρας του Nemo, ο Marlin είναι υπερπροστατευτικός φροντίζοντας να μην εκτίθεται σε κινδύνους ο γιος του. Τα πράγματα όμως θα δυσκολέψουν όταν ο Nemo θα πρέπει να γραφτεί, όπως όλα τα ψάρια της ηλικίας του, στο σχολείο της θάλασσας. Εκεί θα γνωρίσει και άλλα μικρά ψάρια και θα αρχίσει η κοινωνική του ζωή. Σιγά σιγά ο μικρός Nemo θα αρχίσει να ξεθαρρεύει και να εξερευνά τη θάλασσα, αλλά μια απροσεξία θα τον οδηγήσει στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνευ. Ο απελπισμένος Marlin θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει και να σώσει το γιο του. Στο δρόμο του θα συναντήσει μια πολύτιμη βοηθό, την Dory, το πιο καλόκαρδο αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη.

Η Disney, με την πολύτιμη βοήθεια της Pixar, δημιουργεί ένα ακόμη επιτυχημένο animation, που διαδραματίζεται αυτή τη φορά στα βάθη της θάλασσας. Με βασικό όπλο το έξυπνο humor, η ταινία στοχεύει ψηλότερα από την ικανοποίηση των νεαρών θεατών. Διαθέτει τα προσόντα για να ικανοποιήσει και το ενήλικο κοινό, με ατάκες που σπάνε κόκκαλα και χαρακτήρες με δεύτερο επίπεδο που δεν είναι απαραίτητα αντιληπτό από τα παιδιά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Dory που η μνήμη της δεν ξεπερνά τα 15 δευτερόλεπτα αλλά και το τρίο των καρχαριών που κάνουν group therapy για να σταματήσουν να κυνηγούν ψάρια. Το Finding Nemo δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλες κωμικές περιπέτειες, παρά το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές του υπάρχουν μόνο στο πανί. Η αποδοχή της ταινίας άλλωστε ήταν πέρα από κάθε προσδοκία, σπάζοντας με άνεση το ιστορικό ρεκόρ εισιτηρίων του Lion King. Ειδικά σε εποχές που το χαμόγελο είναι δύσκολο, το Finding Nemo συστήνεται ανεπιφύλακτα σε μικρούς και κυρίως σε μεγάλους θεατές.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-12-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.