Erin Brockovich

Έριν Μπρόκοβιτς

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 130'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh

Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Albert Finney, Dawn Didawick, David Brisbin, Valente Rodriguez

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Αμερικανίδα ηρωίδα με το παράξενο όνομα Erin Brockovich είναι υπαρκτή, όπως και η ιστορία της. Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρθηκε με πρωταγωνίστρια την Julia Roberts στον ομώνυμο ρόλο και πρόκειται για ένα σύγχρονο δικαστικό θρίλερ (με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ). Η Erin Brockovich είναι χωρισμένη και μητέρα τριών παιδιών. Αναζητεί μάταια εργασία, και τελικά προσλαμβάνεται σαν γραμματέας σε ένα δικηγορικό γραφείο του LOS ANGELES. Εκεί ανακαλύπτει μια υπόθεση μολυσμένου νερού σε μία μικρή κοινότητα, η οποία σκόπιμα αποσιωπείται «από μέσα». Πείθει το αφεντικό της και ξεκινά μια νέα έρευνα από το μηδέν. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι επιφυλακτικοί και δεν ανοίγονται, η Erin όμως καταφέρνει να τους πείσει με την ικανότητά της να τους μιλήσει ειλικρινά και συμπονετικά.

Για μια ακόμη φορά το Hollywood καταπιάνεται με την ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα. Στην περίπτωση αυτή η Erin Brockovich σύρει στα δικαστήρια την εταιρία Pacific Gas & Electric για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στον υδροφόρο ορίζοντα της μικρής πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διακανονισμό στα αμερικάνικα δικαστικά χρονικά. 333 εκ. δολάρια (1 δις δραχμές). Η ταινία κατέκτησε την κορυφή στο US Box Office από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας της όπου και παρέμεινε για τρεις εβδομάδες. Βασικό ρόλο στην ανάδειξη της ταινίας παίζει η Julia Roberts που προτιμά ηρωίδες πολυδιάστατες (και ταυτόχρονα εξαιρετικά εμφανίσιμες).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 30-04-2000  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.