15 Minutes

15 Λεπτά

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 119'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John Herzfeld

Πρωταγωνιστούν: Robert De Niro, Edward Burns, Melina Kanakaredes, Kelsey Grammer, Avery Brooks

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Andy Warhol υπήρξε προφητικός λέγοντας ότι στο μέλλον όλοι θα δικαιούνται 15 λεπτά δημοσιότητας. Ακόμη και οι χειρότεροι κακοποιοί. Ο Eddie Flemming είναι ο γνωστότερος αστυνομικός της Νέας Υόρκης. Έχει τον τρόπο να χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης προς όφελος της δουλειάς του. Είναι καλός φίλος με τον παρουσιαστή των ειδήσεων Robert Hawkins και δεσμευμένος με τη δημοσιογράφο Nicky Karas. Η ιστορία μας ξεκινά όταν δύο κακοποιοί από το πρώην Ανατολικό "μπλοκ" εισέρχονται στις ΗΠΑ για να πάρουν το μερίδιό τους από μια ληστεία. O Emil είναι ο εγκέφαλος και ο Oleg έχει μανία με τον κινηματογράφο. Κλέβει μάλιστα μια videocamera και καταγράφει τις πράξεις τους. Όταν ο συνεργάτης τους δεν τους δίνει τα χρήματά τους εκείνοι τον δολοφονούν και βάζουν φωτιά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Η φωτιά αυτή θα αποτελέσει αφορμή να συναντηθούν ο νεαρός ανακριτής της πυροσβεστικής Jordy Warsaw με τον Eddie Flemming. Οι δύο τους θα συμμαχήσουν για να εντοπίσουν τους δυο κακοποιούς που έχουν ήδη καταστρώσει το επόμενο σχέδιο τους.

Ένα από τα ωραιότερα και ανατρεπτικότερα σενάρια της χρονιάς με δόσεις περιπέτειας, χιούμορ και σκληρής κριτικής για τα ΜΜΕ. Τα media είναι στο στόχαστρο του John Hesterfeld καθώς ο ρόλος τους στην ταινία είναι καθοριστικός. Ο DeNiro είναι υπεράνω κριτικής αν και αυτή τη φορά μας έκαναν εντύπωση τα άψογα Ελληνικά του! Πολύ καλή είναι και η φωτογραφία με προσεγμένη χρήση πλάνων από τη videocamera του Oleg, δείχνοντας τα πράγματα από την οπτική γωνία των κακοποιών. Σίγουρα το 15 Minutes έχει τις μικρές του ατέλειες αλλά παρόλα αυτά η τελευταία γεύση είναι σίγουρα θετική και προκαλεί τον προβληματισμός για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 18-05-2001  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.