Sweet November

Γλυκός Νοέμβρης

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Pat OΑConnor

Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Charlize Theron, Greg Germann, Lauren Graham, Jason Isaacs

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Nelson είναι ένα υπερ-επιτυχημένο διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής. Η καριέρα του είναι το μοναδικό που τον απασχολεί και η φράση ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Ακόμα και η σχέση του με την φιλενάδα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυπική. Η τύχη του φέρνει μπροστά του την Sara μια γυναίκα με εντελώς αντιδιαμετρικό χαρακτήρα. Έχει ανοιχτό μυαλό και ζει κάθε στιγμή με τον πιο έντονο τρόπο. Ο ιδιότροπος χαρακτήρας του κεντρίζει την Sara η οποία προσπαθεί να του τραβήξει την προσοχή. Και τα καταφέρνει κάνοντάς του μια παράξενη πρόταση. Να μετακομίσει μαζί της για ένα μήνα, στην διάρκεια του οποίου του υπόσχεται να τον "βοηθήσει". Παραδόξως ο Nelson δέχεται, και κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού η ζωή του αρχίζει να αλλάζει, ανακαλύπτοντας στοιχεία του χαρακτήρα του που δεν γνώριζε ότι υπήρχαν. Τι συμβαίνει όμως όσο ο μήνας αυτός πλησιάζει στο τέλος του και ο Nelson μαθαίνει ότι η Sara έχει μερικά μεγάλα μυστικά.

Το Sweet November είναι remake της ομώνυμης ταινίας του 1968. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών Keanu Reeves - Charlize Theron υπόσχεται ενδιαφέρουσες κοινές σκηνές. Αλλά την παράσταση κλέβει ο Keanu ο οποίος αποδεικνύει ότι έχει υπόβαθρο και μπορεί να δίνει ουσία στους ρόλους που αναλαμβάνει όσο διαφορετικοί κι αν είναι. Το σενάριο δεν καταφέρνει να απογειωθεί και περιορίζεται σε προβλέψιμες κατευθύνσεις. Ίσως η ταινία να είχε καλύτερη τύχη αργότερα στους θερινούς κινηματογράφους, αλλά παρόλα αυτά σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους fan των δύο πρωταγωνιστών.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 11-05-2001  |  Διανομή: Warner-Roadshow  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.