The Body

To Σώμα

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Jonas McCord

Πρωταγωνιστούν: Antonio Banderas, Olivia Williams, John Shrapnel, Derek Jacobi, Jason Flemyng

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Στην αυγή της νέας χιλιετίας, στην Ιερουσαλήμ, το κέντρο της Χριστιανικής πίστης, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους και κουλτούρες - ο διορισμένος από το Βατικανό Ιησουίτης ιερέας Matt Gutierrez και η Ισραηλινή αρχαιολόγος Sharon Golban συναντιούνται. Δουλειά τους είναι να ερευνήσουν ένα εύρημα που όχι μόνο απειλεί τα θεμέλιας της δυτικής θρησκείας, αλλά και τις εύθραυστες ισορροπίες της περιοχής. Πίσω από ένα λιτό μαγαζάκι με εργαλεία, κατά τη διάρκεια ανασκαφών η Sharon έχει ανακαλύψει έναν αρχαίο σκελετό στον τάφο ενός πλούσιου ανθρώπου. Διάφορες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ρωμαϊκή μέθοδος εκτέλεσης των εγκληματιών και των εχθρών του κράτους, η σταύρωση και ο τάφος χρονολογείται από την περίοδο του ρωμαίου κυβερνήτη Ποντίου Πιλάτου. Όλες οι ενδείξεις θυμίζουν τις βιβλικές περιγραφές του θανάτου κατά το πρώτο αιώνα του Ιουδαίου ραβίνου Yeshu Ben Yosef, που είναι γνωστός στον κόσμο μας με το ελληνικό του όνομα" Ιησούς" Τώρα, έχοντας να αντιμετωπίσουν τα συνεχώς αυξανόμενα εμπόδια που μπαίνουν στο δρόμο τους ο Matt και η Sharon προσπαθούν να φτάσουν στον πυρήνα της αλήθειας αυτής της ιστορικής ανακάλυψης.

Ενδιαφέρον το σενάριο του Jonas McCord ο οποίος δοκιμάζει για πρώτη φορά και τις σκηνοθετικές του δυνάμεις σε μια ταινία με έντονο το στοιχείο του σασπένς. Ο Antonio Banderas υποδύεται τον απεσταλμένο ερευνητή από το Βατικανό και η Sharon Williams την Ισραηλινή αρχαιολόγο. Στις ΗΠΑ η ταινία έχει προβληθεί μόνο σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών (Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες) ενώ σύντομα θα κάνει πρεμιέρα σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-05-2001  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.