Fanfan La Tulipe

Φανφάν Ο Τουλίπας

Παραγωγή: 2003  |  Διάρκεια 97'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gerard Krawczyk

Πρωταγωνιστούν: Vincent Perez, Penelope Cruz, Didier Bourdon, Hel?ne de Fougerolles, Michel Muller

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Fanfan, ένας τυχοδιώκτης με το παρατσούκλι «ο τουλίπας», ζει στη Γαλλία του 18ου αιώνα. Παρά τις δυσκολίες της ζωής, ο Fanfan καταφέρνει να περνά καλά διατηρώντας τη φήμη του σπουδαίου εραστή. Όταν όμως θα πιαστεί στα πράσα με μια νεαρά, θα δεχτεί να την παντρευτεί με το πιστόλι στον κρόταφο. Επειδή όμως δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα του γάμου, αποφασίζει να καταταχτεί στο στρατό του Λουδοβίκου του 15ου. Την τελική του απόφαση θα την πάρει και μετά την προτροπή από την πανέμορφη Adeline (κόρη του υπεύθυνου για τη στρατολόγηση) που προβλέπει ότι μπαίνοντας στο στρατό θα παντρευτεί μια κόρη του Βασιλιά. Οι ξεχωριστές ικανότητές στο ξίφος τον αναδεικνύουν στο στράτευμα, φέρνοντας φίλους αλλά και αντίζηλους. Η αγάπη τους για τις γυναίκες και η ψευδαίσθηση ότι μπορεί να κατακτήσει την κόρη του Λουδοβίκου θα τον βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Luc Besson (ξανά)γράφει και κάνει την παραγωγή του Fanfan la Tulipe, remake της ομότιτλης ταινίας του 1952. Σκηνοθετεί ο Gerard Krawczyk. Εάν το όνομα δεν σας λέει κάτι, θυμίζουμε ότι ο Krawczyk έγινε γνωστός σκηνοθετώντας τη γνωστή σειρά ταινιών Taxi. Το φιλμ άνοιξε επίσημα το φεστιβάλ των Καννών, όπου προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού. Προσπαθώντας να συνδυάσει δράση, έρωτα και χιούμορ η ταινία μάλλον αποτυγχάνει να τα καταφέρει και στους τρεις αυτούς στόχους. Τυπικές σκηνές μάχης, προβλέψιμα ειδύλλια και χλιαρά αστεία δεν κερδίζουν το θεατή. Απλά μέτρια, χωρίς κάτι το εξαιρετικό και η Penelope Cruz στο ρόλο της Adeline, παρά το γοητευτικό παρουσιαστικό της. Το Fanfan La Tulipe μάλλον πέφτει στην κατάρα που θέλει τις επιλογές των Καννών για το επίσημο άνοιγμα, να απογοητεύουν το κοινό, παρά τους θετικούς αρχικούς οιωνούς.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 31-10-2003  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.