The Contender

Η Αντιπρόεδρος

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 125'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Rod Lurie

Πρωταγωνιστούν: Joan Allen, Jeff Bridges, Gary Oldman, Christian Slater, William Petersen

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Όταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πεθαίνει, ο πρόεδρος Jackson Evans βρίσκεται στη δύσκολη θέση να προτείνει τον αντικαταστάτη του. Η πρώτη του επιλογή είναι η γερουσιαστής Laine Hanson, αντί για τον δημοφιλή Jack Hathaway. Θα είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και μάλιστα με το κόμμα των Δημοκρατικών. Η πρόταση αυτή του προέδρου θα πρέπει να περάσει πρώτα από ειδική επιτροπή της γερουσίας. Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο συντηρητικός Shelly Runyon που δεν θέλει με τίποτε την Laine Hanson αντιπρόεδρο. Ξεθάβει ένα παλιό ερωτικό σκάνδαλο και προσπαθεί να την πλήξει βγάζοντάς το έντεχνα στη δημοσιότητα. Οι σύμβουλοι του προέδρου του συνιστούν να προτείνει άλλον για την θέση του αντιπροέδρου. Εκείνος επιμένει όπως και η υποψήφια αντιπρόεδρος η οποία δεν κάνει απολύτως κανένα σχόλιο θεωρώντας ότι η υπόθεση είναι αυστηρά προσωπική και δεν αφορά κανέναν. Το ζήτημα περνά σε ένα ιδεολογικό επίπεδο με μυστικές συμφωνίες και αποκαλύψεις να δίνουν νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Η ταινία του Rod Lurie, ενός πρώην κριτικού προσπαθεί να μας βάλει στα άδυτα της Αμερικανικής πολιτικής. Το βασικό Story είναι πρωτότυπο αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται στους χαρακτήρες και στα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται. Χωρίς να περιορίζεται σε μονόπλευρη κριτική η ταινία σχολιάζει από πολλές πλευρές το ηθικό δίλημμα που τίθεται και αυτό ακριβώς δίνει ουσία στην ταινία. Δύο υποψηφιότητες για Oscar για τους ρόλους. ΑΑ Γυναικείου στην Joan Allen για το ρόλο της αντιπροέδρου και BΑ Ανδρικού στον Jeff Briges για τον πρόεδρο Jackson Evans. Ο Gary Oldman είναι αγνώριστος στο ρόλο του Shelly Runyon. Μόνο μειονέκτημα της ταινίας είναι ότι τείνει να ωραιοποιήσει τους πολιτικούς ακόμη και όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το τέλος αν και politacaly correct δίνει την ευκαιρία στον Jeff Briges για ένα σπουδαίο μονόλογο. Αν σας αρέσουν τα πολιτικά θρίλερ με δυνατούς χαρακτήρες τότε το Contender είναι μια από τις επιλογές σας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-04-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2023 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.