Shaft

Shaft, Ο Μαύρος Πάνθηρας

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 98'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: John Singleton

Πρωταγωνιστούν: Samuel L. Jackson, Christian Bale, Vanessa L. Williams, Jeffrey Wright, Busta Rhymes

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

O John Shaft είναι ένας μαύρος ντετέκτιβ ιδιαίτερα βίαιος και αποτελεσματικός, στον οποίο οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν. Τελευταίος του στόχος είναι ο γαλαζοαίματος Walter Wade Jr ο οποίος εκτελεί ένα άγριο έγκλημα με θύμα έναν έγχρωμο και παρόλα αυτά ξεγλιστρά από τα γρανάζια της δικαιοσύνης. Ο ελεύθερος πλέον Wade θα σχηματίσει μια περίεργη συμμαχία με τον πανίσχυρο έμπορο ναρκωτικών Peoples Hernandez αλλά και δυο διεφθαρμένους αστυνομικούς από το τμήμα του Shaft. Τότε ο ήρωάς μας θα παραδώσει το σήμα του και θα ριχτεί στη μάχη της αναζήτησης της συμμορίας αυτής. Στο πλευρό του μια τίμια αστυνομικός και ο έμπειρος θείος του.

Ο Shaft είναι ένας κλασσικός ήρωας από το παρελθόν. Ο πρώτος ηθοποιός που τον ενσάρκωσε, ο Richard Roundtree, εμφανίζεται στο μικρό ρόλο του θείου του τωρινού Shaft. Ο ήρωας πλέον είναι περισσότερο politicaly correct και έχει ένα στόχο στο κυνήγι του. Το στυλ έχει προσαρμοστεί στη δεκαετία των 00's με ρούχα Armani και τον Samuel L Jackson στον κεντρικό ρόλο που του πάει γάντι. Προσαρμοσμένο στο τώρα είναι και το Soundtrack του Isaak Hayes, παραμένοντας όμως αρκετά funky. Το Shaft είναι μια χορταστική περιπέτεια με στύλ" χωρίς αυτό να είναι κακό.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 27-04-2001  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.