Remember The Titans

Σύγκρουση Τιτάνων

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 113'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Boaz Yakin

Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Will Patton, Donald Faison, Wood Harris, Ryan Hurst

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Το football είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις πολιτείες του νότου. Το 1971 στην Alexandria της Virginia οι τοπικές αρχές αναγκάζονται να ενοποιήσουν τα δυο λύκεια (ένα "λευκών" και ένα "μαύρων"). Έτσι θα πρέπει τώρα να δημιουργηθεί μια ενιαία ομάδα foοtball για το καινούριο λύκειο. Οι τριβές είναι έντονες ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση στη θέση του προπονητή του Herman Boone. Είναι νεαρός με λίγες επιτυχίες και το "χειρότερο" έγχρωμος, παραμερίζοντας τον τοπικό πετυχημένο προπονητή Bill Yoast. Σε μια κίνηση καλής θέλησης το Boone ζητά από τον Yoast να παραμείνει σε θέση βοηθού. Το ζευγάρι των προπονητών θα συγκροτήσει την ομάδα και θα ξεκινήσουν προετοιμασία. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και οι προπονήσεις σκληρές, ενώ οι παίκτες μεταξύ τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Όταν οι πρώτες νίκες έρχονται, η κοινωνία παραμένει διχασμένη ενώ ο Boone απειλείται ότι με την πρώτη ήττα θα απολυθεί. Πότε όμως θα έρθει αυτή η ήττα και τι θα συμβεί ως τότε;

Μια ακόμη πραγματική ιστορία που συνδυάζει θέαμα (μέσω του football) και κοινωνικό προβληματισμό γύρω από το ρατσισμό. Όσο και αν σας εκπλήσσει, το βάρος δίνεται στον δεύτερο άξονα. Το football δεν είναι παρά το σκηνικό της ιστορίας αυτής. Βέβαια ο Denzel Washington δίνει ουσία και βάθος στο ρόλο του βοηθώντας (μαζί με το σενάριο) την ταινία να αποκτήσει μια δραματική εξέλιξη οδηγώντας στην κορύφωσή της.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-04-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.