Almost Famous

Σχεδόν Διάσημοι

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 122'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Cameron Crowe

Πρωταγωνιστούν: Patrick Fugit, Billy Crudup, Kate Hudson, Jason Lee, Frances McDormand

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο William Miller είναι 15 ετών και φαν της ροκ μουσικής. Παρόλα αυτά δεν είναι "cool". Το πάθος του, τον οδηγεί να στέλνει τα άρθρα του, πάντα με θέμα τη μουσική, σε ένα τοπικό περιοδικό. Πηγαίνοντας σε μια συναυλία ροκ γνωρίζει την Panny Lane και τις φίλες της, μια groopie (κοπέλα που "κυνηγά" τραγουδιστές). Ψάχνοντας τρόπο να μπεις τα παρασκήνια της συναυλίας γνωρίζει τους Stillwater και μαζί τους καταφέρνει να μπει. Η γνωριμία του αυτή θα του δώσει μια μεγάλη ευκαιρία. Η "βίβλος" των μουσικών περιοδικών, το Rolling Stone τον ανακαλύπτει και του δίνει την ευκαιρία να ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στο συγκρότημα, ταξιδεύοντας μαζί τους. Θα πρέπει όμως να πείσει την υπέρ-προστατευτική μητέρα του να τον αφήσει. Όταν τα καταφέρει γίνεται ένα είδος "μασκότ" του συγκροτήματος ακολουθώντας τους σε μια πορεία πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο Cameron Crowe - σκηνοθέτης της ταινίας - έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με το Jerry Maguire. Αυτή τη φορά η ιστορία που μας διηγείται είναι αυτοβιογραφική. Βασίζεται στη δική του ιστορία, όταν σε ηλικία 15 χρόνων ακολούθησε τους Led Zeppelin (οι Stillwater στην ταινία, είναι ένα φανταστικό συγκρότημα). Η ιστορία είναι εξαιρετική, απρόβλεπτη, με ανατροπές και δευτερεύουσες ιστορίες που δίνουν ενδιαφέρουσες πινελιές. Εντύπωση κάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος Patric Fugit στον κεντρικό ρόλο και οι Kate Hudson, Frances McDormand και Philip Saymore Hoffman σε δεύτερους ρόλους.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 20-04-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.