Στην Κόψη

Στην Κοψη

Δραματική  |  Παραγωγή: 2022  |  Διάρκεια 74'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Νικόλας Κολοβός, Ιφιγένεια Κοτσώνη, Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Νάνσυ Σπετσιώτη..

Κείμενο: Βαγγέλης Βίτσικας

Επτά νέοι Έλληνες σκηνοθέτες καταθέτουν από ένα μικρού μήκους φιλμ, δημιουργώντας συνολικά μια σπονδυλωτή ταινία - τοιχογραφία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου, η πολιτική και η ιστορία της χώρας μας, τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τον Νεοέλληνα, οι φυλετικές διακρίσεις, το προσφυγικό ζήτημα, η μεταναστευτική ροή, η ασυδοσία της πολιτικής και η διαπλοκή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε μια ταινία που έχει στόχο να δώσει μια ξεκάθαρη αλλά καθόλου ωραιοποιημένη εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, να προβληματίσει σχετικά με το μέλλον και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Απαρτίζεται από τις ταινίες μικρού μήνους: "Index" του Νικόλα Κολοβού (12΄), "O Σπόρος" της Ιφιγένειας Κοτσώνη (14΄), "A La Carte" των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα (12΄), "Πρώτο Μπάνιο" του Αλέξανδρου Κωστόπουλου (15΄), "Τζαφάρ" της Νάνσυ Σπετσιώτη (3΄), "Το Κοφινι" του Αρη Λεχουρίτη (9΄) και "Ο Φοιτητής" του Βασίλη Καλαμάκη (9΄).

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 13-10-2022  |  Διανομή: New Star

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.