Halloween Kills

Η Νύχτα Με Τις Μάσκες 2

Τρόμου  |  Παραγωγή: 2021  |  Διάρκεια 105'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton

Κείμενο: Βαγγέλης Βίτσικας

Νύχτα του Halloween, 2018, κι ο Michael Myers έχει επιστρέψει. Λίγα λεπτά αφού η Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), η κόρη της Karen (Judy Greer) κι η εγγονή της Allison (Andi Matichak) άφησαν τον μασκοφορεμένο δολοφόνο παγιδευμένο στο φλεγόμενο υπόγειο του σπιτιού, η Laurie μεταφέρεται στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη, πιστεύοντας πως επιτέλους έχει απαλλαχθεί από τον σατανικό φονιά που την καταδιώκει όλη της τη ζωή. Όταν όμως ο Michael καταφέρνει να απελευθερωθεί από την παγίδα, η σφαγή συνεχίζεται. Ο πανικός καταλαμβάνει σταδιακά ολόκληρο το Haddonfield και ομάδες εθελοντών σχηματίζονται για να καταδιώξουν τον δολοφόνο.

Το «Halloween», η ταινία τρόμου που γύρισε ο John Carpenter το 1978, αποτέλεσε την (αξεπέραστη) αφετηρία ενός από τα σημαντικότερα franchises του είδους. Μετά από πολυάριθμα sequels και δύο remakes διά χειρός Rob Zombie, ο σκηνοθέτης David Gordon Green πήρε τις ευλογίες του Carpenter για να επιχειρήσει ένα reboot, συνεχίζοντας την ιστορία ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε η πρώτη ταινία, χρησιμοποιώντας λίγα στοιχεία κι από τη δεύτερη. Έτσι, το 2018 γίναμε μάρτυρες της επιστροφής του Michael Myers και της νέας του σύγκρουσης με τη Laurie Strode, σε μια ωραία ταινία η επιτυχία της οποίας έφερε άμεσα τη συζήτηση για συνέχειες.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το «Halloween Kills» ήταν έτοιμο κι επρόκειτο να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2020, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε την αναβολή του. Αυτό έχει σημασία, καθώς όταν γράφτηκε και γυρίστηκε το φιλμ, στην εξουσία των ΗΠΑ βρισκόταν ακόμη ο Donald Trump, κάτι που προφανώς ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας. Ο David Gordon Green έχει μελετήσει καλά το μυθοπλαστικό σύμπαν του Carpenter κι έχει αντιληφθεί πως ο Michael Myers αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από έναν σχιζοφρενή μακελάρη: είναι το κακό που υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία, το σκοτάδι που κρύβεται πίσω από το φως.

Γι' αυτό, στο «Halloween Kills» ο δολοφόνος σκοτώνει έγχρωμους, ηλικιωμένους και ομοφυλόφιλους, άτομα δηλαδή που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες τις οποίες οι συντηρητικές κοινωνίες αφήνουν συστηματικά στο περιθώριο. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, είναι η συλλογική δράση των πολιτών, δηλαδή η δημοκρατία. Όμως, ο David Gordon Green δεν ενθαρρύνει τη βία. Όταν οι πολίτες του Haddonfield παίρνουν τα ρόπαλα, τα μαχαίρια και τα πιστόλια για να εξουδετερώσουν τον Michael, εκείνος θα σηκωθεί από το έδαφος ακόμα πιο δυνατός και διψασμένος για αίμα.

Μένει, πια, να δούμε πως θα καταλήξει η ιστορία, μιας και το «Halloween Ends» που αναμένουμε θα αποτελεί, σύμφωνα με τον Green, την κατακλείδα της «Halloween» τριλογίας του. Ως τότε, το «Halloween Kills» θα είναι η καλύτερη, μετά την αυθεντική, ταινία του franchise, όντας πολυεπίπεδη, καλογυρισμένη και, κυρίως, αιματηρή.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 28-10-2021  |  Διανομή: Tulip

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2022 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.