Gohatto

Ταμπού

Παραγωγή: 1999  |  Διάρκεια 100'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Nagisa Oshima

Πρωταγωνιστούν: Koji Matoba, Masa Tommys, Masato Ibu, Uno Kanda, Ryuhei Matsuda

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Κιότο, 1865. Σε έναν βουδιστικό ναό, η πιο επίλεκτη ομάδα Σαμουράι, εξετάζει τις πολεμικές τεχνικές των υποψήφιων νέων μελών της. Ο Σοζαμπούρο Κάνο, ένα 18χρονο αγόρι, γόνος γνωστής και πλούσιας οικογένειας, κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά και τον επίσης υποψήφιο Χιόζο Τάσιρο. Παρά το αποτέλεσμα, και οι δύο γίνονται δεκτοί. Τα πανέμορφα, σχεδόν θηλυκά χαρακτηριστικά του Κάνο, ασκούν μια επικίνδυνη γοητεία ανάμεσα σε αξιωματικούς, απλούς στρατιώτες και εκπαιδευόμενους. Η επιθυμία της εξουσίας πάνω στο κορμί του αγοριού, που κατά τις φήμες δεν έχει κάνει ποτέ έρωτα ούτε με άντρα ούτε με γυναίκα, προκαλεί συγκρούσεις, έως και δολοφονικές ενέργειες. Η ερωτική ζήλια σταδιακά κυριεύει τα μέλη της ομάδας σαν κατάρα που πρέπει να καταπολεμηθεί

Από τις σπάνιες ταινίες που καταπιάνεται με το θέμα-ταμπού της ομοφυλοφιλίας, βασικός παράγοντας ενότητας ανάμεσα στους στρατιώτες. Στο ιστορικό αυτό δράμα ο δημοφιλέστατος Τακέσι Κιτάνο συναντάται ξανά με τον Ναγκίσα Όσιμα, τον πρωτοπόρο λυρικό δημιουργό και κύριο εκπρόσωπο του γιαπωνέζικου σινεμά. Η ταινία συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών 2000.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 23-03-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.