You Can Count On Me

Στηρίξου πάνω μου

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 109'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Kenneth Lonergan

Πρωταγωνιστούν: Laura Linney, Mark Ruffalo, Matthew Broderick, Rory Culkin,

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Η Sammy και ο Terry Prescott είναι δύο αδέλφια από το Σκότσβιλ, μία απομακρυσμένη κωμόπολη στη βόρεια ορεινή περιοχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Έχοντας μείνει ορφανά σε μικρή ηλικία - οι γονείς τους σκοτώθηκαν σε τροχαίο - έχουν διατηρήσει μια ιδιαίτερη σχέση, παρά τους διαφορετικούς δρόμους που πήραν στη ζωή. Η Sammy μένει ακόμα στο πατρικό της σπίτι. Χωρισμένη και υπερπροστατευτική μητέρα του οκτάχρονου Rudy, είναι μια γυναίκα φαινομενικά συντηρητική, αλλά κατά βάθος πολύ δυναμική. Μια μέρα κάνει την εμφάνισή του ο Terry, ο ανεύθυνος και με αυτοκαταστροφικές τάσεις αδελφός της. Μια σοβαρή αναποδιά τον έχει αφήσει χωρίς χρήματα, γιΑ αυτό αποφασίζει να μείνει μαζί με την αδελφή και τον ανιψιό του, ώσπου να σταθεί ξανά στα πόδια του. Σύντομα Terry και Rudy γίνονται οι καλύτεροι φίλοι.

Μια συγκινητική ταινία, που αγγίζει σοβαρά κοινωνικά θέματα. Ο νεαρός Rory Culkin δίνει μια άψογη ερμηνεία και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, δυο αδελφών που χρειάζονται ο ένας τον άλλο, αλλά δεν τολμούν να το παραδεχτούν. Το You Can Count On Me τιμήθηκε με δύο υποψηφιότητες για Oscar στις κατηγορίες, ΑΑ Γυναικείου ρόλου και πρωτότυπου σεναρίου.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 03-09-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.