Ο Καλυτερος Μου Φιλος

Ο Καλύτερός μου Φίλος

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Λάκης Λαζόπουλος & Γιώργος Λάνθιμος

Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Βέρα Κρούσκα, Σπύρος Καλογήρου

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ένα ταξίδι bonus της εταιρίας στο Παρίσι πάει περίπατο όταν στο δρόμο για τα Σπάτα ο Κωνσταντίνος πέφτει σε πορεία διαμαρτυρίας. Έχοντας χάσει την πτήση επιστρέφει σπίτι και σκέφτεται να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του. Μόνο που εκείνη του ετοιμάζει μια μεγαλύτερη έκπληξη. Βρίσκεται στο κρεβάτι με τον καλύτερό του φίλο. Αυτός σαστίζει αλλά καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Φεύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός και σχεδιάζει την αντίδρασή του. Περιπλανώμενος στην πόλη θα συναντήσει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θα αναγνωρίσει τα σημάδια της καταστροφής που τόσο καιρό βρίσκονταν μπροστά στα μάτια του. Θα γνωρίσει όμως τον έρωτα και μέσα από μια σειρά ανατροπών θα καταφέρει να χαράξει νέα πορεία για το μέλλον.

Αν υπάρχει άνθρωπος με το μαγικό ραβδί στο χώρο του Ελληνικού θεάματος, αυτός είναι σίγουρα ο Λάκης Λαζόπουλος. Μετά το Φοβού Τους Έλληνες επιστρέφει με ένα δικό του σενάριο, σκηνοθεσία (μαζί με το Γιώργο Λάνθιμο) και τον πρώτο ρόλο. Φροντίζει για μια άρτια παραγωγή που εντυπωσιάζει με την προσοχή στη λεπτομέρεια και το διαφορετικό humor. Όπως και σε πολλές άλλες ελληνικές παραγωγές πρώτο θέμα το sex και η απιστία αλλά διαφορετική προσέγγιση, διαφορετικό λεξιλόγιο και τελικά διαφορετικό αποτέλεσμα. Υποθέτω ότι ο σουρεαλισμός έχει ένα αυστηρό ορισμό. Δεν ξέρω αν ο Καλύτερός Μου Φίλος είναι σουρεαλιστική κωμωδία αλλά σίγουρα είναι" διαφορετική. Και όπως λέγεται χαρακτηριστικά στους κινηματογραφικούς κύκλους: αν πραγματικά ο ελληνικός κινηματογράφος επανακάμπτει, τότε η επιτυχία της ταινίας στα ταμεία είναι σίγουρη.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-03-2001  |  Διανομή: Odeon

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.