Finding Forrester

Ανακαλύπτοντας τον Φόρεστερ

Παραγωγή: 2000  |  Διάρκεια 135'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Gus Van Sant

Πρωταγωνιστούν: Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham, Anna Paquin, Busta Rhymes

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Τέσσερις δεκαετίες μετά το βραβευμένο πρωτόλειο του, ο William Forrester ζει απομονωμένος, σε ένα ρετιρέ του Bronx. Έχει τη συνήθεια να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με τα κιάλια του από το παράθυρο του και έχει μετατραπεί σε κάποιου είδους θρύλο της περιοχής. Από την άλλη ο Jamal Wallace είναι ένας μορφωμένος αφροαμερικάνος νέος που φοιτεί με αθλητική υποτροφία σε ένα κολέγιο του Manhattan. O Jamal θα δεχτεί την πρόκληση των συμφοιτητών του και θα εισβάλει στο διαμέρισμα του "ερημίτη" όταν αυτός λείπει. Θα ξεχάσει όμως το σακίδιο του γεμάτο γραπτά. Ο ξεχασμένος λογοτέχνης αναγνωρίζει το ταλέντο του νεαρού στο γράψιμο και γίνεται μέντοράς του, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε σπουδαίο συγγραφέα. Από την άλλη ο Forrester γα πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει τη δυνατότητα να σπάσει την απομόνωση που επέβαλε στον εαυτό του.

Ο Sean Connery επιστρέφει σε ένα ρόλο διαφορετικό. Είναι ένας ερημίτης συγγραφέας κλεισμένος στον εαυτό του. Η ιστορία του πυγμαλίωνα επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά στη μεγάλη οθόνη και το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει. Βέβαια η γοητεία του Connery είναι δεδομένη ακόμη και σε ένα αντικοινωνικό ρόλο. Ο νεαρός Rob Brown κάνει ενδιαφέρουσα πρώτη εμφάνιση σε ένα πολυδιάστατο ρόλο. Δεν είναι απλά ο ταλαντούχος συγγραφέας, αλλά και ο νέγρος που διαπρέπει στα μαθήματα και τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά προτιμά την λογοτεχνία και δέχεται με επιφύλαξη τη βοήθεια του γκριζομάλλη Forrester.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 02-03-2001  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.