CinemaNews.gr - All About Movies
Συνεντεύξεις
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πες μας για το καρότο και τη σκηνή με το "what's up doc".

Πόσα καρότα έφαγες, λοιπόν;

Ας πάμε στη σκηνή της κρεβατοκάμαρας. Πώς ήταν η συνεργασία με τη Monica Bellucci;

Τι συνέβη στο κεφάλι σου όταν διάβασες τη σκηνή όπου έπρεπε να κάνεις έρωτα στη Monica Bellucci και να πυροβολείς διάφορους;

Και η συνεργασία με τον Paul Giamatti;

Ο Michael Davis ήταν ανένδοτος ότι ο Mr. Smith έπρεπε να είναι Βρετανός. Εσύ τον έπεισες; Νομίζει ότι οι Βρετανοί χαρακτήρες είναι πιο 'κουλ' από τους Αμερικανούς;

Ο Michael είπε ότι μπορεί να υπάρξει και κάποια άλλη δουλειά προσεχώς, ότι μάλλον μπορεί να γυρίσει το «Shoot 'Em Up 2» και ότι εσύ έδειξες αρκετό ενδιαφέρον.

Τι λες, θα σε δούμε σε περισσότερες ταινίες δράσης;

Οπότε, τι ακολουθεί;

Τι γίνεται με το «Sin City 2»;

Και με τις ρομαντικές κομεντί; Δε νομίζεις ότι οι γυναίκες θα σε ήθελαν σε κάποιες απ' αυτές, σ' έναν ρομαντικό ρόλο;
 

Clive Owen (2)

Ανδρέας Πεφάνης: Πες μας για το καρότο και τη σκηνή με το "what's up doc".

Clive Owen: Το καρότο είχε πολλή δουλειά. Δοκίμασε να πεις τις ατάκες σου με ένα ξερό καρότο στο στόμα.

A.Π.: Πόσα καρότα έφαγες, λοιπόν;

Clive Owen: Υπήρχαν πολλά τριγύρω. Αυτό μπορώ να στο πω, υπήρχαν πολλά καρότα.

A.Π.: Ας πάμε στη σκηνή της κρεβατοκάμαρας. Πώς ήταν η συνεργασία με τη Monica Bellucci;

Clive Owen: Σκληρή! Ναι, μια απ' αυτές τις σκηνές... Η Monica είναι μια τρομερή ηθοποιός και έχει κάνει μερικές απίστευτες δουλειές. Σ' αυτή την ταινία έχουμε προφανώς ένα παρελθόν και ζητάω τη βοήθειά της επειδή το μωρό πρέπει να ταϊστεί. Έχουμε μια πολύ σκληρή σχέση αλλά μπορεί να δει κανείς επίσης ότι συμπαθιόμαστε πολύ. Στο τέλος γινόμαστε μια μικρή παράξενη οικογένεια.

A.Π.: Τι συνέβη στο κεφάλι σου όταν διάβασες τη σκηνή όπου έπρεπε να κάνεις έρωτα στη Monica Bellucci και να πυροβολείς διάφορους;

Clive Owen: (Δυνατά γέλια) Δεν το δείχνεις αυτό στη γυναίκα σου! ΟΚ, ήταν πραγματικά μια πρόκληση τεχνικά επειδή ήταν μια από τις animated σκηνές και αν κοιτάξεις την πραγματική δράση, είναι πολύ κοντά στο αρχικό προσχέδιο. Όταν κάναμε τη σκηνή του σεξ αναρωτιόμασταν αν ήταν δυνατόν όλο αυτό το... στριφογύρισμα, αλλά κοιτώντας το από τεχνική σκοπιά μετά, ο Michael το πέτυχε διάνα.

A.Π.: Και η συνεργασία με τον Paul Giamatti;

Clive Owen: Ήταν φανταστικός! Ήμουν συνεπαρμένος όταν υπέγραψε για την ταινία. Νομίζω ότι δεν υπήρχε καλύτερος για το συγκεκριμένο ρόλο. Επειδή μπορεί να είναι και αστείος και τρελός την ίδια στιγμή, τόσο καλός ηθοποιός είναι. Ο Hertz, ο χαρακτήρας του, είναι θεότρελος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της ταινίας. Είναι ο κύριος ανταγωνιστής μου και το σενάριο είναι γεμάτο με αρρωστημένο χιούμορ γι' αυτόν. Τέλειο, δηλαδή, για τον Paul αφού μπορεί να το παίξει εντελώς αφοσιωμένα και ευθέως. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να τον βλέπεις να δουλεύει.

A.Π.: Ο Michael Davis ήταν ανένδοτος ότι ο Mr. Smith έπρεπε να είναι Βρετανός. Εσύ τον έπεισες; Νομίζει ότι οι Βρετανοί χαρακτήρες είναι πιο 'κουλ' από τους Αμερικανούς;

Clive Owen: Είμαστε όντως; Δε νομίζω! Αλλά φαινόταν να λειτουργεί μια χαρά, οπότε ήμαστε άνετοι με αυτό το γεγονός.

A.Π.: Ο Michael είπε ότι μπορεί να υπάρξει και κάποια άλλη δουλειά προσεχώς, ότι μάλλον μπορεί να γυρίσει το «Shoot 'Em Up 2» και ότι εσύ έδειξες αρκετό ενδιαφέρον.

Clive Owen: Πρέπει να σου πω ότι το «Shoot 'Em Up» δεν ήταν συνηθισμένη ταινία. Αλλά αυτό το καινούριο σενάριο... Σου λέω ότι από την πρώτη κιόλας παράγραφο σκέφτεσαι ότι ο Michael Davis είναι θεότρελος! Κάνει τα πάντα στο «Shoot 'Em Up» να μοιάζουν με παιδικό διήγημα... Σοβαρά, είναι σκληρό. Μόνο αυτός ο παλαβός θα μπορούσε να έχει σκεφτεί κάτι σαν κι αυτό.

A.Π.: Τι λες, θα σε δούμε σε περισσότερες ταινίες δράσης;

Clive Owen: Σημασία έχει για τι ακριβώς πρόκειται. Δε μετράει αν είναι δράση ή δράμα, μετράει απλά το τι είναι το κάθε εγχείρημα. Δεν έκανα αυτό εδώ επειδή ήθελα να κάνω μια διεθνή παραγωγή. Το έκανα επειδή το σενάριο ήταν τόσο τρελό, τόσο φρέσκο και μου φάνηκε σα μια καλή ταινία. Εκτός αυτού, έκανα το «Children Of Men», όπου υπήρχε κάποια δράση αλλά δεν μπορείς να το βαφτίσεις 'ταινία δράσης' και το «Elizabeth: The Golden Age», το οποίο απέχει έτη φωτός από το «Shoot 'Em Up». Έτσι μ' αρέσει.

A.Π.: Οπότε, τι ακολουθεί;

Clive Owen: Δουλεύω με τον Tom Tykwer στο «The International», το οποίο είναι ένα καταπληκτικό σενάριο. Πρόκειται για έναν τύπο που δουλεύει για την Ιντερπόλ, ο οποίος αποκαλύπτει μια μεγάλη ηλεκτρονική απάτη και ψάχνει να βρει σε όλη την υφήλιο διάφορα άτομα που εξαφανίζονται. Η προσπάθειά του ν' αποκαλύψει αυτή την παρανοϊκή συνομωσία γίνεται η εμμονή του.

A.Π.: Τι γίνεται με το «Sin City 2»;

Clive Owen: Δεν έχω ιδέα, ειλικρινά.

A.Π.: Και με τις ρομαντικές κομεντί; Δε νομίζεις ότι οι γυναίκες θα σε ήθελαν σε κάποιες απ' αυτές, σ' έναν ρομαντικό ρόλο;

Clive Owen: Αν μπορέσω να βρω κάποια. Για να είμαι ειλικρινής, θα το ήθελα αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ένα καλό σενάριο ρομαντικής κομεντί. Έχω διαβάσει μερικά αλλά δε με έκαναν να γελάσω και τόσο. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά γραμμένο.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης
 


ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ