CinemaNews.gr - All About Movies
Συνεντεύξεις
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Harrison, πόσο κοντά αισθάνεσαι στην εποχή του Internet;

Τι τύπος ανθρώπου είναι ο Jack Stanfield, ο ήρωας που υποδύεσαι;

Πού ξεκινά το ταξίδι αυτού του χαρακτήρα και που τελειώνει;

Πως θα χαρακτήριζες αυτή την ταινία; Ταινία δράσης; Θρίλερ;

Πώς σου φάνηκε ο Paul Bettany στο ρόλο του 'κακού' στην ταινία;

Η ταινία εξελίσσεται γύρω από την τεχνολογία και το Internet. Πιστεύεις ότι πρόκειται για ένα ρεύμα που θα συνεχιστεί;
 

Harrison Ford
CinemaNews.gr: Harrison, πόσο κοντά αισθάνεσαι στην εποχή του Internet;

Harrison Ford: Δεν θα έλεγα ότι είμαι υπερβολικά κοντά. Είμαι ένας 'αναλογικός' άνθρωπος σε μια 'ψηφιακή' εποχή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ερεύνησα το θέμα της ταινίας με λεπτομέρειά έτσι ώστε να αισθάνομαι πιο άνετα. Τελικά φαίνεται να είναι αρκετά εφικτό να πετύχεις, αυτό που προσπαθούν οι 'κακοί' στην ταινία. Στην πραγματικότητα, όταν 'προβάραμε' την ιδέα μας για το πως να ληστέψεις μια τράπεζα, ειδικοί σε θέματα τραπεζών αλλά και ειδικοί σε θέματα υπολογιστών μας έλεγαν ότι όταν περάσεις το firewall (ή όταν έχεις καταφέρει να μπουκάρεις στην τράπεζα) η συνέχεια είναι πολύ πιο εύκολη από ότι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι.


CinemaNews.gr: Τι τύπος ανθρώπου είναι ο Jack Stanfield, ο ήρωας που υποδύεσαι;

Harrison Ford: Ο Jack Stanfield είναι ανώτερο στέλεχος σε μια τράπεζα του Seattle. Είναι ένας ταλαντούχος σχεδιαστής λογισμικού που ζει μια άνετη ζωή, ανήκει στην ανώτερη τάξη και κατέχει 25 χρόνια την ίδια θέση. Η οικογένειά του απαρτίζεται από ένα δεκατετράχρονο κορίτσι και ένα οχτάχρονο αγόρι ενώ η σύζυγός του είναι αρχιτέκτονας και έχει σχεδιάσει το σπίτι στο οποίο ζουν. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος απόλυτα ευχαριστημένος από τη ζωή του.

Ώσπου οι ''κακοί'' τύποι εμφανίζονται στη ζωή του, αφού παρακολουθούσαν την οικογένεια για ένα διάστημα. Ξέρουν τα πάντα για τις κινήσεις τους, τις ενέργειές τους και την καθημερινότητά τους. Ένα βράδυ - τη βραδιά πίτσας - ο πιτσαδόρος που μπαίνει στο σπίτι, χτυπάει και ρίχνει κάτω τη σύζυγο και ένα 'μάτσο' από άλλους 'κακούς τύπους' τον ακολουθούν και κρατούν όμηρο την οικογένειά του. Αυτό είναι που αναγκάζει τον Jack να λυγίσει και να ακολουθήσει τις διαταγές τους.


CinemaNews.gr: Πού ξεκινά το ταξίδι αυτού του χαρακτήρα και που τελειώνει;

Harrison Ford: Βασικά ξεκινά πολύ άνετα, πιστεύοντας ότι όλα είναι σε τάξη και δεν καταλαβαίνει καν πως τον παρακολουθούν για ένα μεγάλο διάστημα. Αρά μιλάμε για έναν άνθρωπο που αισθάνεται πολύ ασφαλής, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο που στηρίζει αυτή την ασφάλεια και που ξαφνικά καταλαβαίνει ότι είναι τελείως τρωτός, αναγκασμένος να κάνει στην τράπεζα ακριβώς ότι του ζητάνε μπροστά στο φόβο ότι θα σκοτώσουν την οικογένειά του.


CinemaNews.gr: Πως θα χαρακτήριζες αυτή την ταινία; Ταινία δράσης; Θρίλερ;

Harrison Ford: Δεν είναι ταινία δράσης. Θα έλεγα ότι πρόκειται περισσότερο για ένα θρίλερ με μια δόση δράσης. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια δραματική και ταυτόχρονα συναρπαστική και συγκινητική ιστορία, στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.


CinemaNews.gr: Πώς σου φάνηκε ο Paul Bettany στο ρόλο του 'κακού' στην ταινία;

Harrison Ford: Ο Paul Bettany ο οποίος υποδύεται τον Bill Cox, τον κακό, είναι υπέροχος. Είμαι γνώστης της δουλειάς του από την ταινία «Gangster Number One» και πιστεύω ότι είναι απίθανος. Έχει βαθιά κατανόηση των ταινιών και των μηχανισμών αφήγησης. Είναι ένας ηθοποιός που λειτουργεί με το ένστικτο. Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν σε αυτόν είναι το ότι δεν χρειάζεται να μιλάς μαζί του διαρκώς για την υποκριτική. Συζητάς για την ιστορία, για το τι πρέπει να γίνει και μετά... απλά πάει και το εκτελεί.


CinemaNews.gr: Η ταινία εξελίσσεται γύρω από την τεχνολογία και το Internet. Πιστεύεις ότι πρόκειται για ένα ρεύμα που θα συνεχιστεί;

Harrison Ford: Πιστεύω πως όσο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για τις ευκολίες που μας προσφέρει, τόσο και περισσότερο ανοίγουμε την πόρτα σε πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Θεωρώ πως όταν πρωτοσχεδιάστηκαν κανείς δεν σκέφτηκε την ενδεχόμενη απειλή... κακόβουλης εισβολής στον υπολογιστή από κάποιον τρίτο. Αλλά παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξελίσσονται και οι άνθρωποι που πάντοτε θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα περιουσιακά σου στοιχεία και τα προσωπικά σου δεδομένα, μέσω του υπολογιστή σου. Οπότε πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πιστεύω ότι ενδιαφέρει παρά πολύ το κοινό.ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ