CinemaNews.gr - All About Movies
Συνεντεύξεις
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Έχετε μακρόχρονη συνεργασία και φιλία με τους αδερφούς Wachowski. Γιατί σας αρέσει να δουλεύετε μαζί τους;

Πόσο σημαντικό ήταν να παραμείνετε πιστός στο πνεύμα του αυθεντικού υλικού «V For Vendetta»;

Ποια η γνώμη σας για τον σημαντικό θόρυβο που δημιουργήθηκε στο Internet πριν την κυκλοφορία του «V For Vendetta»;

Τι είναι αυτό που κάνει τη Natalie Portman τόσο καλή στο ρόλο της Evey;

Τι σας τράβηξε σε αυτή την ιστορία ώστε να θέλετε να την κάνετε ταινία;

Όντας, ένας τόσο επιτυχημένος παραγωγός, νοιώσατε ποτέ την ανάγκη να παίξετε και να σκηνοθετήσετε ταινίες;
 

Joel Silver
CinemaNews.gr: Έχετε μακρόχρονη συνεργασία και φιλία με τους αδερφούς Wachowski. Γιατί σας αρέσει να δουλεύετε μαζί τους;

Joel Silver: Είναι πολύ ταλαντούχοι κινηματογραφιστές. Είναι θαυμάσιοι τύποι. Ο μόνος τομέας με τον οποίο δεν θέλουν να ασχολούνται είναι η διαφήμιση και η προώθηση των ταινιών τους. Αλλά σε οτιδήποτε άλλο είναι μέσα. Και είναι πολύ δεμένοι. Και προσηλωμένοι. Αλλά είναι και απίθανοι συνεργάτες επίσης. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν στο σενάριο των «Assassins».

Εκείνο το σενάριο βέβαια άλλαξε ουσιαστικά από τους δημιουργούς αυτής της ταινίας και τελικά δεν απέδωσε το όραμα των αδελφών Wachowski. Και τότε αποφασίσαμε να κάνουμε τις ταινίες «Matrix» για τις οποίες είμαι πολύ περήφανος. Σημειώνω ότι είχαν γράψει το σενάριο για τους Assassins για εμένα, πριν τη δημιουργία της τριλογίας. Και μετά τα τρία «Matrix» ήρθαν και μου είπαν 'Ας προσπαθήσουμε να το ξανακάνουμε, αλλά ας αφήσουμε τον James McTeigue να το σκηνοθετήσει'.

Ο James είχε δουλέψει μαζί μας στα τρία «Matrix» ως πρώτος βοηθός σκηνοθέτη. Και μετά έκανε δουλειά για εμάς στην προώθηση των «Matrix». Παράλληλα είχε κάνει διαφημιστικές καμπάνιες για τη Samsung, τη Heineken και την PowerAde. Και εντυπωσιαστήκαμε με τον τρόπο που κατάφερε να διατηρήσει την ουσία της ταινίας και κάνει ακόμα αυτά τα διαφημιστικά για προϊόντα που είναι τόσο διαφορετικά.

Επομένως, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πραγματικά αποτελεσματικό να σκηνοθετήσει μια δική του ταινία. Και τα παιδιά ήταν εκεί για να τον βοηθήσουν και τον υποστήριξαν και ήταν μια απίθανη εμπειρία. Αρα για να συνοψίσω, είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδουλέψω με τους Wachowski, σε οτιδήποτε θελήσουν να κάνουν για όσο χρόνο εκείνοι θέλουν (γέλιο).


CinemaNews.gr: Πόσο σημαντικό ήταν να παραμείνετε πιστός στο πνεύμα του αυθεντικού υλικού «V For Vendetta»;

Joel Silver: Πολύ σημαντικό. Αν δείτε την ταινία, πολλές από τις σκηνές είναι κυριολεκτικά μεταφορά στην οθόνη των εικόνων από το κόμικ. Πιστεύω, ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την ουσία του V For Vendetta αλλά και την αισθητική του, με σεβασμό στη δημιουργική δουλεία των David Lloyd and Alan Moore. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που επιτύχαμε τη μεταφορά από το μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη.


CinemaNews.gr: Ποια η γνώμη σας για τον σημαντικό θόρυβο που δημιουργήθηκε στο Internet πριν την κυκλοφορία του «V For Vendetta»;

Joel Silver: Είναι φανταστικό. Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν πραγματικά πολύ καλά στην ταινία και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια σπουδαία ταινία. Αν τελικά όλοι αυτοί πάνε στις αίθουσες, θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Αλλά γενικά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο Internet και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.


CinemaNews.gr: Τι είναι αυτό που κάνει τη Natalie Portman τόσο καλή στο ρόλο της Evey;

Joel Silver: Η Natalie είναι φανταστική ηθοποιός. Είναι όμορφη, τόσο απίστευτα ταλαντούχα και πραγματικά δοσμένη στο ρόλο. Είχε σημαντικό βάθος στην ερμηνεία της. Εννοώ, ο χαρακτήρας της Evey μεταμορφώνεται από μια απλή ασήμαντη βοηθό της τηλεόρασης σε μια επαναστάτρια. Αλλά δεν θα μπορούσα να δω οποιονδήποτε άλλο να παίζει αυτό το ρόλο. Η Natalie έχει απλά οδηγήσει το ρόλο στην τελειότητά του.


CinemaNews.gr: Τι σας τράβηξε σε αυτή την ιστορία ώστε να θέλετε να την κάνετε ταινία;

Joel Silver: Βασικά, όταν πρωτοδιάβασα το μυθιστόρημα, το έκανα σταδιακά. Υπήρχε σε ένα περιοδικό το οποίο ονομαζόταν Warrior. Και ήταν ένα ασπρόμαυρο βιβλίο κόμικς, το οποίο θεωρούνταν avant-garde εκείνη την εποχή. Έμοιαζε αισθητικά με ταινία του '30. Ήταν πολύ νεωτεριστικό και δεν χρησιμοποιούσε 'συννεφάκια' για τους διαλόγους. Είχε υπότιτλους. Είχε φτιαχτεί πολύ όμορφα και με συνεπήρε.

Θυμάμαι ότι όταν αποκτήσαμε τα δικαιώματα δεν ήξερα το τέλος ακόμα γιατί δεν είχε τελειώσει στο Warrior. Δεν είχε βγει ως ολοκληρωμένο βιβλίο κόμικς μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 90. Αλλά απλά νόμιζα ότι θα ήταν πολύ καλό. Απέκτησα την ίδια περίοδο τα δικαιώματα για το «V For Vendetta» και το «Watchmen». Τελικα δεν μπορούσα να κάνω και τα δύο παράλληλα και άφησα το «Watchmen». Έμεινα στο «V For Vendetta» και είμαι πραγματικά χαρούμενος που το έκανα.


CinemaNews.gr: Όντας, ένας τόσο επιτυχημένος παραγωγός, νοιώσατε ποτέ την ανάγκη να παίξετε και να σκηνοθετήσετε ταινίες;

Joel Silver: Βασικά, νομίζω ότι περίπου τα έχω κάνει όλα. Έλαβα μέρος σε μια μικρή σκηνή στο Roger Rabbit για το φίλο μου και τώρα συνεργάτη μου Bob Zemeckis. Σκηνοθέτησα ένα επεισόδιο για την παράστασή μας Tales From The Crypt με τον Joe Pesci. Επομένως, τα έχω κάνει όλα και πραγματικά ξέρω ότι αυτό που θέλω να κάνω είναι η παραγωγή.


CinemaNews.gr: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Joel Silver: Ευχαρίστησή μου.ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ