A.S: Αυτή ήταν η πραγματικότητα. Ο ΜακΑρθουρ ήταν νικητής και πάνω σε αυτό δομείται η δραματουργικότητα της ταινίας. Στα χέρια του βρίσκεται η τύχη ενός λαού, επομένως η είσοδός του στη ιστορία οφείλει να είναι ισάξια της ευθύνης του. Δεν προσκαλεί τον Αυτοκράτορα για να πιούνε μαζί το τσάι τους, αλλά για να αποφασίσει αν θα τον κρεμάσει ή θα τον πυροβολήσει! Και μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποιεί με ποιόν έχει να κάνει, συμπεριφέρεται στον Αυτοκράτορα σαν να πρόκειται για ένα σκυλί.
A.S: Τα αντικείμενα που πλαισιώνουν τους ήρωες των ταινιών μου έχουν την δική τους φωνή. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Αυτοκράτορα, ο οποίος ζει κυριολεκτικά στη σιωπή. Ο Αυτοκράτορας ενδιαφερόταν για τον κινηματογράφο και προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Δυτική κουλτούρα. Η μοίρα του όμως δεν του το επέτρεπε. Η φωτογραφία του Hitler μπορεί να βρέθηκε τυχαία εκεί, εξάλλου οι δύο τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Έστησα αυτή την παγίδα για να σας κάνω να προβληματιστείτε και πέσατε μέσα!
A.S: Έχετε καταλάβει πολύ καλά το γιατί! Μιλάμε μαζί σας και δεν έχω λόγο να κρύβομαι. Δεν υπάρχει καμία τύχη, η σύνδεση είναι συνειδητή και προφανής. Ας μείνουμε λοιπόν, στο ότι τόσο το Hollywood όσο και ο Hitler συμβολίζουν για τον Αυτοκράτορα τον άγνωστο κόσμο της Δύσης. Πάρτε την ακριβώς προηγούμενη σεκάνς, για παράδειγμα: ο ήρωας φιλάει τις φωτογραφίες Ευρωπαίων γυναικών. Η κίνησή του εκφράζει την δίψα για ό,τι δεν μπορεί να έχει.
A.S: Ο Αυτοκράτορας δεν έχει καμία αμφιβολία, δεν βιώνει καμία σύγκρουση. Βλέπει το είδωλό του στον καθρέφτη και καταλαβαίνει πολύ καλά πως είναι άνθρωπος και όχι θεός. Γυρνάει την πλάτη του και δεν βρίσκει κάποιο φτερό πίσω του! Το σώμα του είναι μικροσκοπικό ακόμα και για τα ιαπωνικά δεδομένα. Οι Ιάπωνες τον θυμούνται για την δυσκολία του να εκφραστεί, να μιλήσει. Κατά τη γνώμη σας, γιατί είχε αυτό το πρόβλημα;
A.S: Ακριβώς! Ήταν ένας άνθρωπος, για το καλό του λαού του, όμως, έπρεπε να συμπεριφέρεται σαν να ήταν πράγματι θεός, ακόμα κι αν δεν ένιωθε έτσι.