CinemaNews.gr - All About Movies
Παρουσίαση DVD

Γράφει: Νεκτάριος Σάκκας

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΕΙΚΟΝΑ
ΗΧΟΣ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
EXTRAS
Wall-E

Ο Wall-E είναι ένα ρομποτάκι που εδώ και 700 χρόνια έχει απομείνει μόνο του να καθαρίζει τον εγκαταλελειμμένο από ζωή πλανήτη από τα σκουπίδια που ο υπερκαταναλωτικός άνθρωπος γέμισε προτού φύγει σε μία ατελείωτη διαγαλαξιακή κρουαζιέρα με το Axiom. Όλα αυτά τα χρόνια μοναξιάς τον έχουν βοηθήσει να αναπτύξει μία κάποιου είδους προσωπικότητα. Όταν συναντήσει την Eve, ένα εξελιγμένο ρομπότ που οι άνθρωποι στέλνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναζητώντας κάποια ένδειξη βλάστησης, ο πάντα περίεργος Wall-E την ακολουθεί. Η περιπέτεια που μόλις ξεκινά για τα δύο ρομποτάκια θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό και τρυφερό διαγαλαξιακό ταξίδι ικανό να αλλάξει τόσο τη δική τους μοίρα όσο και του ανθρώπινου γένους.

Η νέα εποχή που χάραξε με τη σύμπραξη της θρυλικής Disney και της θαυματουργής Pixar έφερε ένα από τα κορυφαία animation όλων των εποχών. Η ομάδα που κέρδισε κοινό και κριτικούς με ταινίες όπως τα «Toy Story», «Finding Nemo» και «Incredibles» δημιούργησε το «Wall-E», μία απολαυστική από κάθε άποψη ταινία, ικανή να καθηλώσει, να ψυχαγωγήσει, να συγκινήσει και να προβληματίσει ποικιλοτρόπως κάθε κινηματογραφόφιλο ανεξαρτήτως ηλικίας. Με πλήθος λατρεμένων κινηματογραφικών αναφορών αυτή η σύγχρονη 'Οδύσσεια Του Διαστήματος' θέτει εκ νέου όρια στο είδος καθώς είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται μάλιστα να έχει εμφαντική παρουσία στα προσεχή Oscars ακόμα και στις μεγάλες κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου.

Όσο μεράκι επιστρατεύτηκε από τους δημιουργούς του «Wall-E», αντίστοιχη προσοχή δόθηκε για την ολοκαίνουργια αυτή διπλή έκδοση DVD. Αν εξαιρέσουμε τα trailers που λείπουν αδικαιολόγητα, τόσο στο πρώτο όσο και - πολύ περισσότερο - στο δεύτερο δισκάκι υπάρχει άφθονο υλικό για μικρούς και μεγάλους φίλους της νέας τεράστιας επιτυχίας των Disney-Pixar. Εκτός φυσικά της ταινίας η οποία παρέχεται στα γνωστά υψηλότατα ποιοτικά standards, υπάρχει σε αρκετά ακόμα σημεία δυνατότητα ελληνικής μεταγλώττισης.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, στο πρώτο δισκάκι θα βρείτε, κομμένες σκηνές με δυνατότητα σχολιασμού απ' το σκηνοθέτη (παροχή που διατίθεται και για την ταινία), ένα πολύ ενδιαφέρον σύντομο βίντεο σχετικά με την παραγωγή ήχων στα animation καθώς και δύο απολαυστικές μικρού μήκους ταινίες. Πρόκειται για τα 'Presto', το οποίο προβαλλόταν στις αίθουσες πριν το «Wall-E», και το ολοκαίνουργιο 'Burn-E', η ιστορία ενός από τα πολλά απίθανα ρομποτάκια του Axiom.

Παρόλα αυτά, το κυρίως πιάτο στα extras σερβίρεται στο έτερο δισκάκι. Με μενού χωρισμένο σε δύο ενότητες, 'Ανθρωποι' και 'Ρομπότ', μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα γύρω απ' αυτή την υπέροχη ταινία. Από τα πολλά ενδιαφέροντα ξεχωρίζει το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ μιάμισης ώρας σχετικά με την ιστορία της Pixar. Κατά τα λοιπά, δε λείπουν επιπλέον κομμένες σκηνές, διαφημιστικά σποτάκια, το κλασσικό 'Behind The Scenes', μερικά εκπληκτικά βιντεάκια με τον Wall-E και την παρέα του να δίνουν 'ρέστα', αναλυτικές πληροφορίες για καθένα ρομπότ που εμφανίζεται στην ταινία, ενώ τέλος για τους μικρότερους φίλους διατίθεται ένα σύντομο οπτικοακουστικό διήγημα μαζί μ' ένα διασκεδαστικό interactive παιχνιδάκι.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ DVD
ΑΡΧΕΙΟ DVD
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ