CinemaNews.gr - All About Movies
Παρουσίαση DVD

Γράφει: Νεκτάριος Σάκκας

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΕΙΚΟΝΑ
ΗΧΟΣ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
EXTRAS
Broken Flowers

Ο Don Johnston (Murray) είναι ένας μεσήλικας 'Δον Ζουάν' που για μία ακόμη φορά βρίσκεται θεατής στο ίδιο έργο: παρακολουθεί σχεδόν με απάθεια μία ακόμα ερωμένη του (Deply) να φεύγει από το σπίτι και τη ζωή του. Με τον ίδιο περίπου τρόπο λίγο αργότερα θα διαβάσει ένα ανυπόγραφο γράμμα. Σε αυτό μια γυναίκα ισχυρίζεται πως είχε σχέση μαζί του που έληξε πριν είκοσι περίπου χρόνια και καρπός αυτής της περιπέτειας ήταν η γέννηση ενός παιδιού, του οποίου την ύπαρξη βέβαια ο Don αγνοούσε. Παρακινούμενος από το κολλητό του Winston (Wright) που του καταστρώνει ένα πλήρες σχέδιο δράσης, αν και απρόθυμος αρχικά ξεκινά ένα οδοιπορικό αναζήτησης τεσσάρων 'πρώην' ερωμένων του οι οποίες θα μπορούσαν - χρονικά - να ήταν μητέρες του υποτιθέμενου γιου του.

Η 'κομμένη και ραμμένη' στα μέτρα του Bill Murray ταινία του Jim Jarmusch («Coffee And Cigarettes», «Dead Man», «Down By Law», «Night On Earth») σε εντάσσει στο ιδιόμορφο στυλ του δημιουργού της από το πρώτο κιόλας άκουσμα στους τίτλους αρχής. Βραβευμένη στις Κάννες με το 'Μέγα Βραβείο της Επιτροπής' το «Broken Flowers» είναι ένα καθαρόαιμο γέννημα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Έχει ιδιαίτερη αισθητική, στυλ κινηματογράφησης που διαφέρει, πλοκή που αποφεύγει τις εύκολες λύσεις και αφήνει το απαιτούμενο περιθώριο στους χαρακτήρες να αποκαλυφθούν. O Murray να σηκώνει το κυρίως βάρος της ταινίας σε μία περσόνα που εκφραστικά δεν αποστασιοποιείται σε σχέση με το «Lost In Translation». Υποδυόμενος ένα ρόλο που δεδομένα του ταιριάζει δεν έχει πρόβλημα να δώσει μία από τις συνήθεις καλές ερμηνείες του, πλαισιωμένος παράλληλα από ένα πλούσιο cast αποτελούμενο από τους Jeffrey Wright, Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange και Tilda Swinton. Αναμφίβολα ένα από τα ατού της ταινίας είναι το εξαίρετο πολυσυλλεκτικό soundtrack. Το φινάλε όμως αφήνει μία αίσθηση ανικανοποίητου και αυτό είναι κάτι που πιθανώς να ξενίσει το ευρύ κοινό. Παρά την ιδιομορφία του πάντως το φιλμ παρουσιάζει ενδιαφέρον ιδιαιτέρως από πλευράς αισθητικής.

Το δισκάκι μπορεί να χαρακτηριστεί σε γενικές γραμμές πλήρες σε περιεχόμενο. Με αρκετά extras και πολύ ικανοποιητικό επίπεδο ήχου-εικόνας δεν αναμένεται να σας προβληματίσει. Ο ήχος είναι 5.1 Dolby Digital, παρέχει ελληνικούς υπότιτλους τόσο στη ταινία όσο και στις πρόσθετες παροχές, ενώ βεβαίως διαθέτει και επιλογή κεφαλαίων. Τα δε βίντεο στα extras είναι διανθισμένα με την μοναδική μουσική της ταινίας. Στο πρώτο βρίσκουμε πλάνα από μία σκηνή γυρισμένη σε λεωφορείο, στο δεύτερο παρακολουθούμε ένα σύντομο πέρασμα από όλα τα γυρίσματα και στο τρίτο ο Jim Jarmusch μας μιλά για το φιλμ. Ακολουθεί το trailer ενώ για το τέλος παρέχονται πληροφορίες σχετικές με το soundtrack. Από τα παραπάνω φαίνεται πως η συγκεκριμένη έκδοση, χωρίς να εντυπωσιάζει με τη πρώτη ματιά, αποτελεί μία από τις καλύτερες - εναλλακτικού τύπου - επιλογές για dvd μεταξύ όσων κυκλοφορούν τελευταία.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ DVD
ΑΡΧΕΙΟ DVD
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ