CinemaNews.gr - All About Movies
Παρουσίαση DVD

Γράφει: Νεκτάριος Σάκκας

ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΕΙΚΟΝΑ
ΗΧΟΣ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
EXTRAS
Breakfast At Tiffany's

Ένα φίνο και απαράμιλλα όμορφο θηλυκό που ακούει στο όνομα Holly Golightly κατοικεί σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης. Με τη γοητεία και τα τερτίπια της ελκύει ελαφρόμυαλους άνδρες με διόλου ευκαταφρόνητο... βάρος στις τσέπες τους όπου καταφέρνει να τους έχει σε κατάσταση αναμονής με την ελπίδα να κερδίσουν τη καρδιά της. Εκείνη όμως αδιαφορεί για αυτούς και έχει εμμονή με δύο μόνο πράγματα: το κοσμηματοπωλείο Tifanny's και την εύρεση ενός εκατομμυριούχου γοητευτικού άνδρα για να παντρευτεί. Εν τω μεταξύ στη πολυκατοικία μετακομίζει o Paul, ένας νεαρός συγγραφέας το οποίο συντηρεί μια πολύ μεγαλύτερή του παντρεμένη γυναίκα. Η ανέμελη Holly θα εισβάλει γλυκά στη ζωή του συγγραφέα και εκείνος δε θα αργήσει να την ερωτευτεί. Το παρελθόν της όμως κρύβει μυστικά και τα σχέδια που έχει σε προτεραιότητα δυσκολεύουν το μεταξύ τους πλησίασμα.

Με αφορμή το βραβευμένο με 2 Όσκαρ «Capote» που αναφέρεται στη ζωή του συγγραφέα του «Breakfast at Tiffany's» σας παρουσιάζουμε την ομώνυμη ταινία που κυκλοφορεί εδώ και καιρό σε dvd. Πρόκειται για τη διάσημη κινηματογραφική - αν και παραποιημένη - μεταφορά του best-seller του Truman Capote που εντυπωσίασε το κοινό στις αρχές της δεκαετίες του '60. Η μαγεία της μοναδικής Audrey Hepburn και το υπέροχο love-story που εκτυλίσσεται στα περίπου 110 λεπτά του φιλμ έδωσαν στη ταινία - καθόλου άδικα - το χαρακτηρισμό 'κλασσική'. Το «Breakfast at Tifanny's» έμελλε να οριοθετήσει το είδος των 'ρομαντική κομεντί'. Δεν αποτέλεσε όμως μοναχά ένα ιδεώδες ρομάντζο που κατέληγε φυσιολογικά σε ένα λυτρωτικό happy-end.

Το dvd που κυκλοφορεί διαθέτει περιορισμένες επιλογές γεγονός που δε μας ξενίζει αφού πρόκειται για μια ταινία που γυρίστηκε πριν από σχεδόν μισό αιώνα. Παρόλα αυτά ο ήχος και η εικόνα είναι προσεγμένη διατηρώντας ταυτόχρονα αυτή τη παλαιομοδίτικη αισθητική που στη δεδομένη περίπτωση μάλλον είναι και το ζητούμενο. Δε λείπουν βέβαια η επιλογή κεφαλαίων αλλά και οι υπόλοιπες συνηθισμένες δυνατότητες. Το δισκάκι διαθέτει 5 διαφορετικές γλώσσες στο φιλμ, αν και το λογικό είναι να προτιμήσετε την Αγγλική. Σε ό,τι αφορά τους υπότιτλους παρέχονται 14 επιλογές, μεταξύ αυτών Ελληνικοί καθώς και Αγγλικοί για άτομα με προβλήματα ακοής. Στα extras μη χάσετε το κινηματογραφικό trailer της ταινίας που σίγουρα διαφέρει κατά πολύ σε αισθητική με τα σύγχρονα. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως το πρόσθετο υλικό δεν είναι το πλέον σημαντικό όταν πρόκειται για το «Breakfast at Tiffany's». Για όσους λοιπόν θέλουν να ξαναθυμηθούν και για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν ένα γνήσιο τέκνο της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ, το «Breakfast at Tiffany's» αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή. Είναι όμως πιθανό να μη το βρείτε σε ορισμένα dvd-clubs όπως συμβαίνει και με άλλες ταινίες της εποχής, οπότε αναζητήστε το χωρίς να απογοητεύεστε.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ DVD
ΑΡΧΕΙΟ DVD
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ