Περσι Στο Μαριενμπαντ

Last Year At Marienbad

26ες Νύχτες Πρεμιέρας / A Dream Within A Dream: Το Σινεμά Ονειρεύεται

Σκηνοθεσία:
Alain Resnais

Πρωταγωνιστές:
Delphine Seyrig, Giorgio Albertazzi, Sacha Pito?ff

Χώρα:
Γαλλία, Ιταλία

Έτος Παραγωγής:
1961

Διάρκεια:
94 λεπτά

Υπόθεση:
Σε ένα επιβλητικό ξενοδοχείο μια παντρεμένη γυναίκα δέχεται ανελέητη πολιορκία από έναν άντρα που προσπαθεί να την πείσει να φύγει μαζί του, καθώς ισχυρίζεται ότι τον προηγούμενο χρόνο έζησαν εκεί έναν παθιασμένο έρωτα. Σταθμός του παγκόσμιου σινεμά, το υπέροχο αίνιγμα του Ρενέ μπορεί να αποτελεί ένα γοτθικό όνειρο, ένα παιχνίδι του μυαλού ή μια ιστορία φαντασμάτων. Στη στοιχειωμένη γεωμετρία του και στις γρανιτώδους ομορφιάς εικόνες του χωράει την πιο αξέχαστη περιήγηση στους λαβυρινθώδεις διαδρόμους της μνήμης, του υποσυνείδητου και του ανθρώπινου νου. Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας, μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ για Πρωτότυπο Σενάριο, τεράστια επίδραση στο σινεμά του Μπέργκμαν, του Φελίνι και του Ριβέτ.

+ Όλες οι Προβολές του Τμήματος: A Dream Within A Dream: Το Σινεμά Ονειρεύεται

Που Παίζεται


Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν την ημέρα της δημοσίευσής τους (22-09-2020). Λόγω των εκτάκτων συνθηκών (COVID-19) υπό τις οποίες γίνονται οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας παρακαλούμε επιβεβαιώστε με τους κινηματογράφους ή/και το aiff.gr

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΛΑΪΣ (ΘΕΡΙΝΗ) | 21.00

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 | ΤΡΙΑΝΟΝ (ΘΕΡΙΝΗ) | 19.45

Trailer / Clip

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.