Ο Φελινι Των Πνευματων

Fellini Of The Spirits

26ες Νύχτες Πρεμιέρας / ICONS

Σκηνοθεσία:
Anselma Dell'Ollio

Χώρα:
Ιταλία

Έτος Παραγωγής:
2020

Διάρκεια:
90 λεπτά

Υπόθεση:
Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή του, ένα ντοκιμαντέρ επιχειρεί για πρώτη φορά να εξερευνήσει τον λεγόμενο «αθέατο κόσμο» του Φεντερίκο Φελίνι: εκείνον που ήταν πάντοτε φιλοπερίεργος ως προς τη μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων, τη μυστηριακή πλευρά της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, και που τελικά γέννησε ένα μαγικό σύμπαν παραδοξότητας και ονείρων το οποίο σημάδεψε ανεξίτηλα τη μεγάλη οθόνη. Ένα ολιστικό πορτρέτο του αξεπέραστου δημιουργού, γεμάτο σπάνιο αρχειακό υλικό και animation πινελιές, στο οποίο μιλούν οι Ντέμιαν Σαζέλ, Γουίλιαμ Φρίντκιν, Τέρι Γκίλιαμ, καθώς επίσης πολλοί συνεργάτες του. Επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών.

+ Όλες οι Προβολές του Τμήματος: ICONS

Που Παίζεται


Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν την ημέρα της δημοσίευσής τους (22-09-2020). Λόγω των εκτάκτων συνθηκών (COVID-19) υπό τις οποίες γίνονται οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας παρακαλούμε επιβεβαιώστε με τους κινηματογράφους ή/και το aiff.gr

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 | ΑΝΕΣΙΣ (ΘΕΡΙΝΗ) | 19.30

Trailer / Clip

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.