Στην Τελετή Έναρξης για τις 21ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Θανάσης Γεντίμης | 24.09.2015

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Έναρξη του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, γνωστό σε όλους απλά ως "Νύχτες Πρεμιέρας".

Το κοινό υποδέχτηκε η ομάδα Traverso με ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής το οποίο συνεχίστηκε μέχρι την αίθουσα. Η βραδιά ξεκίνησε με τον αγαπημένο Γιώργο Μητσικώστα, να υποδέχεται μέσα από βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους καλεσμένους, μιμούμενος με μεγάλη επιτυχία, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Στη συνέχεια, ο κος Ανδρεαδάκης πήρε το λόγο και καλωσόρισε το κοινό, εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, της Κινηματογραφικής Εταιρίας Αθηνών και του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Στον σύντομο λόγο του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Athens Film Lab αλλά και στο Concept Factory για ταινίες μεγάλου μήκους σε αρχικό στάδιο. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί επτά Ειδικά Αφιερώματα, στα τρία Διαγωνιστικά Τμήματα, στις εκλεκτές συνέργειες με άλλους πολιτιστικούς θεσμούς της Αθήνας και στις συνολικά 239 ταινίες απ' όλο τον κόσμο, που θα προβληθούν στη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ευχαριστώντας τον ΟΤΕ TV, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία η οποία βοηθά να γίνει το φεστιβάλ όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο - και στο περιεχόμενό του και όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας, ευχήθηκε καλό Φεστιβάλ και "μια καλή κινηματογραφική σεζόν, γεμάτη υπέροχα μυστικά που πρέπει να ειπωθούν". Μετά την προβολή της ταινίας «Youth» του Paolo Sorrentino, ακολούθησε δεξίωση στο Αίθριο του Μεγάρου.