Δια χειρός Paolo Sorrentino η φετινή ταινία έναρξης!

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Θανάσης Γεντίμης | 11.09.2015

Με τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Paolo Sorrentino θα "ανοίξει" το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Δύο χρόνια μετά την βραβευμένη με Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας «La Grande Bellezza», ο Sorrentino επιστρέφει με την "Νιότη" («Youth»), που διεκδίκησε φέτος το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Με φόντο τις γλυκόπικρες διακοπές ενός 80άχρονου μαέστρου παγκοσμίου φήμης μαζί με το σκηνοθέτη φίλο του, σε ένα πολυτελές ελβετικό θέρετρο, ο Sorrentino αφήνει το σκηνοθετικό του δαιμόνιο ελεύθερο και μας ξεναγεί στα στάδια της ζωής μέσα από μία σειρά ποιητικών εικόνων "τέλειας ομορφιάς".

Ο Fred (Michael Caine) και ο Mick (Harvey Keitel), δύο φίλοι κοντά στη δύση της ζωής τους, παραθερίζουν σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στους πρόποδες των Αλπεων. Ο Fred είναι συνθέτης και συνταξιούχος -πλέον- επικεφαλής ορχήστρας, ενώ ο Mick, ένας σκηνοθέτης εν ενεργεία, που προσπαθεί να τελειώσει το ύστατο -κατ' αυτόν- σενάριό του. Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον Mick και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Η ρουτίνα τους όμως θα διαταραχθεί όταν ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Fred να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου προς τιμήν του πρίγκιπα Phillip.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Youth» θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις), ενώ η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.