Οι πρώτες πληροφορίες για τις ταινίες του φετινού Φεστιβάλ

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Θανάσης Γεντίμης | 27.08.2015

Το Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα στις 21ες Νύχτες Πρεμιέρας, πιο πολυσυλλεκτικό από ποτέ, φιλοξενεί ταινίες από κάθε γωνιά της Γης, από την Δανία και την Αμερική έως την Ταϋλάνδη και την Αργεντινή, οι οποίες διεκδικούν τη Χρυσή Αθηνά αλλά και το βραβείο Κοινού.

Ανάμεσα στις ταινίες που επιλέχθηκαν είναι το «Sleeping Giant», η ιστορία ενηλικίωσης, που προκάλεσε αίσθηση στην Εβδομάδα Κριτικής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, το «Degrade» από την Παλαιστίνη αφηγείται την ιστορία 13 διαφορετικών γυναίκών που εγκλωβίζονται σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς μετά από την έκρηξη βίας που ξεσπά στο δρόμο, και το «Bridgend», για τη ομώνυμη ουαλική κωμόπολη, όπου από το 2007 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 79 αυτοκτονίες νέων. Τέλος στην συγκλονιστική ταινία «Labyrinth of Lies», ένας νεαρός δικηγόρος ανακαλύπτει πως οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν πρώην ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκεντρώσεως και αποφασίζει να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη χωρίς καμία βοήθεια.

Το πάντοτε αγαπημένο τμήμα του φεστιβάλ "Μουσική και Φιλμ" θα παρουσιάσει φέτος πάνω από 10 ταινίες, εντός και εκτός Διαγωνιστικού. Από το hip hop και την electronica έως τη ροκ και την indie σκηνή, το τμήμα αυτό θα ταρακουνήσει τους απανταχού μουσικόφιλους! Ανάμεσα στις ταινίες του, το «My Secret World: The Story of Sarah Records» για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα indie label όλων των εποχών.

Οι 20ες Νύχτες Πρεμιέρας θα φιλοξενήσουν ένα ειδικό τμήμα με πέντε ιστορίες του Edgar Allan Poe που έγιναν animation στο «Extraordinary Tales», του Raul Garcia. Ανάμεσα στις φωνές που ντύνουν τις πέντε ιστορίες τρόμου είναι αυτές του καθηλωτικού Christopher Lee στο κύκνειο άσμα του, του Guillermo del Toro, του Julian Sands, του Roger Corman αλλά και μια ανατριχιαστική ηχογράφηση του Bela Lugosi!

Φέτος το Τμήμα των Ντοκιμαντέρ, έντονα πολιτικοποιημένο, φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί το «Chuck Norris VS Communism» της Ilinca Calugareanu, για την ιστορία της Irina Margareta Nistor που ντουμπλάριζε μόνη ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καστ αμερικάνικων ταινιών δράσης σε μυστικές προβολές λαθραίων κασετών VHS στη Ρουμανία των 80s. Επίσης το «Best of Enemies» των Robert Gordon και Morgan Neville μας στέλνει πίσω στο 1968 και τις θρυλικές τηλεοπτικές συζητήσεις των Gore Vidal και William F. Buckley.