Είδαμε: The Heart Machine, του Zachary Wigon

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Ιωάννα Αγγελίδου | 24.09.2014

Παρόλο που ο Cody (John Gallagher Jr.) και η Virginia (Kate Lyn Sheil) δεν έχουν γνωριστεί ποτέ από κοντά, καθώς ο πρώτος ζει στη Ν. Υόρκη και η δεύτερη στο Βερολίνο, διατηρούν σχέση εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Όμως, το διαδικτυακό ρομάντζο δοκιμάζεται όταν ο Cody αρχίζει να υποπτεύεται ότι η Virginia ίσως τελικά να μη μένει τόσο μακριά όσο ισχυρίζεται κι η αναζήτηση της αλήθειας τον φέρνει τα όρια της εμμονής.

Το «The Heart Machine» είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορία αγάπης σε ψηφιακό φόντο. Ενσωματώνοντας στοιχεία συναισθηματικού δράματος και ψυχολογικού θρίλερ, εξετάζει την επίδραση της ψηφιακής εποχής στις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα στην ανάγκη για ψυχική και σωματική επαφή, τη γοητεία των ψηφιακών μέσων, τις αλήθειες και τα ψέματα που μπορεί να κρύβονται πίσω από μία οθόνη, καθώς και τις συναισθηματικές διαταραχές στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η αστική απομόνωση και ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Εξαιρετικοί οι δύο πρωταγωνιστές, με μια "ιδιαίτερη" χημεία μεταξύ τους ή για την ακρίβεια με μια ηθελημένη απουσία αυτής της έντονης ερωτικής χημείας που ενδεχομένως να υπήρχε μεταξύ ενός αντίστοιχου ζευγαριού στον πραγματικό κόσμο και την αντικατάστασή της από μια μορφή ιδιάζουσας τρυφερότητας, η οποία ταιριάζει καλύτερα σε δύο ανθρώπους που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια, η οποία γοητεύει κυρίως χάρη στις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Zachary Wigon και η ολοκλήρωσή της χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding, γεγονός το οποίο υποδηλώνει το ενδιαφέρον του κοινού για μια ιστορία που μεταφέρει παλιούς προβληματισμούς αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο.

29.09.2014 | Είδαμε: Il Capitale Umano, του Paolo Virzi

29.09.2014 | Είδαμε: Starred Up, του David Mackenzie

28.09.2014 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

26.09.2014 | Είδαμε: '71, του του Yann Demange

25.09.2014 | Είδαμε: Palo Alto, της Gia Coppola

24.09.2014 | Είδαμε: Whiplash, του Damien Chazelle

24.09.2014 | Είδαμε: The Heart Machine, του Zachary Wigon

23.09.2014 | Είδαμε: 10.000 Km, του Carlos Marques-Marcet

Όλο το Newsfeed εδώ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γράφουν οι Μαριάννα Ράντου, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Ιωάννα Αγγελίδου, Βάλυ Μουκανάκη, Αλεξία Μεράκου και ο Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2014 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.