Στην Τελετή Έναρξης για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Μαριάννα Ράντου | 18.09.2014

"Απόψε γιορτάζουμε!"... Αυτό ήταν το σύνθημα που έδωσε η τελετή έναρξης των 20ων Νυχτών Πρεμιέρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου.

Παλαιότερα και νεότερα εξώφυλλα του περιοδικού Σινεμά εναλλάσσονταν στην οθόνη και υποδέχονταν στους σινεφίλ προσκεκλημένους, μέχρι που τα ηχεία ξεκίνησαν να ξεσηκώνουν το κοινό παίζοντας Pulp (εξάλλου το μουσικό ντοκυμαντέρ «Pulp: a Film about Life, Death & Supermarkets» είναι μία από τις πιο αναμενόμενες προβολές για το μουσικό και σινεφιλικό κοινό των Νυχτών).

Επετειακά videos, στα οποία κεντρικό ρόλο έπαιζαν οι θεατές, οι προσκεκλημένοι, οι διοργανωτές, οι χώροι, οι ταινίες, τα πάρτυ του Φεστιβάλ τα τελευταία 20 χρόνια, θύμισαν στους παλαιότερους δύο δεκαετίες φεστιβαλισμού και έκαναν τους νεότερους να ζηλέψουν για τις Νύχτες Πρεμιέρας που δεν πρόλαβαν.

Συγκίνηση στις εικόνες του κατάμεστου, λαμπερού Αττικόν, χαμόγελα σε στιγμιότυπα από ξέφρενα πάρτυ, λάμψη στις φωτογραφίες εκλεκτών καλεσμένων του παρελθόντος, γλυκές αναμνήσεις από αμέτρητες κινηματογραφικές προβολές.

"Απόψε γιορτάζουμε!"... Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα στον χαιρετισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, που τίμησε τον Γιώργο Τζιώτζιο, εμπνευστή των Νυχτών Πρεμιέρας, και μας προσκάλεσε όλους σε μια επετειακή χρονιά, με πολλές πρεμιέρες και ειδικό βάρος στις ελληνικές ταινίες και τους νέους δημιουργούς, για το αγαπημένο αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Φέτος γιορτάζουμε, λοιπόν, όλοι μαζί, και γεμίζουμε τα σινεφιλικά καρνέ μας με δύο εβδομάδες προβολών, ταινιών, συζητήσεων και πάρτυ. Καλή προβολή.

29.09.2014 | Είδαμε: Il Capitale Umano, του Paolo Virzi

29.09.2014 | Είδαμε: Starred Up, του David Mackenzie

28.09.2014 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

26.09.2014 | Είδαμε: '71, του του Yann Demange

25.09.2014 | Είδαμε: Palo Alto, της Gia Coppola

24.09.2014 | Είδαμε: Whiplash, του Damien Chazelle

24.09.2014 | Είδαμε: The Heart Machine, του Zachary Wigon

23.09.2014 | Είδαμε: 10.000 Km, του Carlos Marques-Marcet

Όλο το Newsfeed εδώ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γράφουν οι Μαριάννα Ράντου, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Ιωάννα Αγγελίδου, Βάλυ Μουκανάκη, Αλεξία Μεράκου και ο Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2014 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.