Οι πρώτες πληροφορίες για τις ταινίες του φετινού Φεστιβάλ

Μοιράσου αυτή τη σελίδα:

Γράφει: Θανάσης Γεντίμης | 04.09.2014

Το Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα στις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας θα φιλοξενήσει μερικές από τις καλύτερες πρεμιέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ανάμεσά τους το «10.000km» του Carlos Marques, μία αφοπλιστικά ειλικρινής σκιαγράφηση της πορείας που διανύει η αγάπη και ο έρωτας σε απόσταση, αλλά και το αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ «'71» του Yann Demange που έκανε το ντεμπούτο του και τιμήθηκε στη φετινή Berlinale.

Οι Pulp και ο Nick Cave καταλαμβάνουν μία θέση στο πρόγραμμα του διαγωνιστικού τμήματος Μουσική και Φιλμ, με τις ήδη δημοφιλείς ταινίες «Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets» και «20.000 Days on Earth». Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Οι 20ες Νύχτες Πρεμιέρας θα φιλοξενήσουν ένα Ειδικό Αφιέρωμα σε έναν από τους επιδραστικότερους Αμερικάνους δημιουργούς, τον Robert Altman προβάλλοντας τις ταινίες - σταθμούς που υπέγραψε τη δεκαετία του '70, όπως τα «Nashville», «McCabe and Mrs. Miller» και «M.A.S.H.». Ιδιαίτερη θέση στο φεστιβάλ κατέχει και ο θρυλικός Πολωνός σκηνοθέτης, Andrzej Zulawski, υπεύθυνος για αριστουργήματα όπως το «L' Important C'est D' Aimer» (Σημασία Έχει να Αγαπάς) και το «Possession» (Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη), τα οποία φιλοξενούνται σε μια ρετροσπεκτίβα του έργου του.

Μία γεύση από τα ντοκιμαντέρ του φετινού φεστιβάλ αποτελεί το «Life Itself» του Steve James, που αποκαλύπτει τη συναρπαστική ζωή του διασημότερου Αμερικανού κριτικού κινηματογράφου, Roger Ebert. Οι Νύχτες Πρεμιέρας στο πλαίσιο των Ειδικών προβολών εξασφάλισαν μεταξύ άλλων, τον διαβόητο «The Texas Chain Saw Massacre», σε ψηφιακά αποκαταστημένη κόπια την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Tobe Hooper!

29.09.2014 | Είδαμε: Il Capitale Umano, του Paolo Virzi

29.09.2014 | Είδαμε: Starred Up, του David Mackenzie

28.09.2014 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις 20ες Νύχτες Πρεμιέρας

26.09.2014 | Είδαμε: '71, του του Yann Demange

25.09.2014 | Είδαμε: Palo Alto, της Gia Coppola

24.09.2014 | Είδαμε: Whiplash, του Damien Chazelle

24.09.2014 | Είδαμε: The Heart Machine, του Zachary Wigon

23.09.2014 | Είδαμε: 10.000 Km, του Carlos Marques-Marcet

Όλο το Newsfeed εδώ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γράφουν οι Μαριάννα Ράντου, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Ιωάννα Αγγελίδου, Βάλυ Μουκανάκη, Αλεξία Μεράκου και ο Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2014 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.