Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας


 


    

Γράφει: Θανάσης Γεντίμης | 30.09.2013

Με μία σύντομη αλλά πανηγυρική τελετή και την προβολή της ταινίας «La Vie D'Adele [Chapitre 1 & 2]», παρουσία της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Adele Exarchopoulos, ολοκληρώθηκε το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας. Από την πρεμιέρα της 18ης Σεπτεμβρίου είχαν μεσολαβήσει 11 μέρες γεμάτες σινεμά και μπόλικα πάρτι.

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, η Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, απονεμήθηκε στην ταινία «Les Rencontres d' Αpres Minuit» (Ραντεβού μετά τα Μεσάνυχτα) του Yann Gonzalez, τον οποίο γνωρίσαμε από κοντά ως καλεσμένο του Φεστιβάλ. Ο Γάλλος σκηνοθέτης έστειλε μαγνητοσκοπημένο ευχαριστήριο λόγο από το Ρίο της Βραζιλίας που βρίσκεται για το τοπικό Φεστιβάλ κινηματογράφου.

Το βραβείο Σεναρίου δόθηκε στην ταινία «La Fille du 14 Juillet» (Το Κορίτσι της Επανάστασης) σε σκηνοθεσία Antonin Peretjatko, ο οποίος επίσης έστειλε μαγνητοσκοπημένο ευχαριστήριο μήνυμα (με τη βοήθεια της Ariane Labed).

Το βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε ο σκηνοθέτης Sam Fleischner για την ταινία «Stand Clear of the Closing Doors» (Προσοχή στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας).

Τέλος, το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην αμερικανική ταινία «Short Term 12» του Destin Cretton.

Η επιτροπή του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ απένειμε τη "δική της" Χρυσή Αθηνά στην ταινία «Le Chant des Ondes» (Ηλεκτρικά Κύματα) της Καναδής κινηματογραφίστριας Caroline Martel.

Μετά την ολοκλήρωση της λιτής τελετής απονομής, ήρθε η σειρά της ταινίας «La Vie D'Adele [Chapitre 1 & 2]». Η πρωταγωνίστρια πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει όλους όσοι ήταν εκεί και για να μιλήσει (εκ μέρους και του σκηνοθέτη της, Αμπντελατίφ Κεσίς αλλά και της συμπρωταγωνίστριάς της, Λεά Σεντού) για μια "ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε σύνορο".

Οι 19ες Νύχτες Πρεμιέρας ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο πάρτι μέχρι τελικής πτώσης, ενώ οι φίλοι του φεστιβάλ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο του 2014 και την επετειακή 20η διοργάνωση.

30.09.2013 | Είδαμε: The Congress, του Ari Folman

30.09.2013 | Ρεπορτάζ: Τελετή Λήξης και Απονομή των Βραβείων για τις Νύχτες Πρεμιέρας

27.09.2013 | Ρεπορτάζ: Απονομή βραβείου στον Ari Folman για το σύνολο της προσφοράς του

25.09.2013 | Είδαμε: La Grande Belezza, του Paolo Sorrentino

24.09.2013 | Είδαμε: Short Term 12, του Destin Cretton

20.09.2013 | Είδαμε: Frances Ha, του Noah Baumbach

19.09.2013 | Βρείτε το φθηνότερο parking γύρω από τις αίθουσες στις Νύχτες Πρεμιέρας

14.09.2013 | Στην Αθήνα ο Jeremy Irons για την πρεμιέρα του «Night Train to Lisbon»

Διαβάστε 10 Ρεπορτάζ


Για το αφιέρωμα του CinemaNews.gr στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γράφουν οι Μαριάννα Ράντου, Πέτρος Καλογεράς, Ιωάννα Αγγελίδου, Γιάννης Βασιλείου, Μαριτίνα Παπαμήτρου, Βάλυ Μουκανάκη και Θανάσης Γεντίμης.


© 2000-2012 | Θανάσης Γεντίμης | Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.