Η Πόλη Της Εβδομάδας
Νέα Υόρκη

Τι να πρωτοπεί κανείς για την Νέα Υόρκη; Για την "πόλη που ποτέ δεν κοιμάται", για το "μεγάλο μήλο"; Θυμάμαι την πρώτη φορά που την επισκέφτηκα, η πρώτη μου κουβέντα ήταν: κάποια στιγμή θα ήθελα να ζήσω εδώ. Ήταν...

Διαβάστε τη συνέχεια...
 Ταξιδεύοντας Με Τις Ταινίες

Travelling: τεχνική κινηματογράφησης που βασίζεται στην κίνηση της κάμερας που βρίσκεται πάνω σε βαγονέτο συνήθως πάνω σε ράγες.

Από τα πρώτα του βήματα ο κινηματογράφος συνδέθηκε με την έννοια του ταξιδιού και όχι μόνο λόγω της υιοθέτησης του όρου travelling. Οι ταινίες προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία για νοερά ταξίδια ακόμα και πέρα από τη γη, ήδη από το 1902 όταν ο Georges Melies γύρισε το «Ταξίδι στη Σελήνη».

Όμως οι ταινίες προσφέρουν και μια ευκαιρία για να γνωρίσουμε πόλεις του κόσμου, τις πόλεις στις οποίες γυρίστηκαν. Δεκάδες ταινίες δεν θα ήταν οι ίδιες εάν φιλοξενούνταν σε διαφορετικές πόλεις. Κάπως έτσι η ομάδα του CinemaNews.gr αποφάσισε ότι αξίζει ένα αφιέρωμα το οποίο θα μας ταξιδέψει σε πόλεις του πλανήτη, όπως αυτές καταγράφηκαν στο κινηματογραφικό φιλμ.

Κάθε Δευτέρα μια νέα πόλη θα προστίθεται στη λίστα μας, και τις συστάσεις θα αναλαμβάνουν ταινίες που διαδραματίζονται στον εκάστοτε προορισμό. Το μόνο διαβατήριο που χρειάζεται γι' αυτό το ταξίδι είναι φτιαγμένο από σελιλόιντ.

 Οι Ταινίες Στο Χάρτη
 Ταξιδέψτε Επίσης
Ρώμη

Ρώμη: σημείο αναφοράς της θρυλικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θρησκευτικό κέντρο της Δύσης και φυσικά πρωτεύουσα του σύγχρονου ιταλικού κράτους. Στην ακμή της έχει υπάρξει το κέντρο του κόσμου, ιδιότητα που έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα σε ελάχιστες πόλεις παγκοσμίως. Δεδομένης της εξέχουσας και διαχρονικής...

Διαβάστε τη συνέχεια...
CinemaNews.gr on Facebook

© 2000-2011 | Θανάσης Γεντίμης
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.