CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» The Son (2022)
» Reminiscence (2021)
» Missing Link (2019)
» The Front Runner (2018)
» The Greatest Showman (2017)
» Logan (2017)
» Eddie The Eagle (2016)
» Pan (2015)
» Chappie (2015)
» X-Men: Days Of Future Past (2014)
» Prisoners (2013)
» Wolverine (2013)
» Rise Of The Guardians (2012)
» Les Miserables (2012)
» Real Steel (2011)
» X-Men Origins: Wolverine (2009)
» Deception (2008)
» Australia (2008)
» Τhe Fountain (2006)
» The Prestige (2006)
» Happy Feet (2006)
» Flushed Away (2006)
» Scoop (2006)
» Χ-Men: The Last Stand (2006)
» Van Helsing (2004)
» X-Men 2 (2003)
» Kate And Leopold (2001)
» Someone Like You (2001)
» Swordfish (2001)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Hugh Jackman

Προέρχεται από το μεγάλο φυτώριο αστέρων, την Αυστραλία και είναι ο μόνος... τριχωτός άντρας που λατρεύουν οι γυναίκες! Το όνομα αυτού όπως τον ξέρει όλη η υφήλιος: Wolverine. Ο Wolverine, κατά κόσμoν Hugh Michael Jackman, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1968 στο Sydney από Αγγλους γονείς, ο πατέρας του Chris ήταν λογιστής από το Cambridge και ήταν ο μικρότερος από τα πέντε αδέρφια. Ανακάλυψε την υποκριτική σε πολύ νεαρή ηλικία και πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή με το έργο 'Camelot' μόλις στα πέντε του χρόνια και συνέχισε με μια σειρά από μιούζικαλ και άλλες παραστάσεις.

Σε ηλικία οκτώ ετών ήρθαν δύσκολες μέρες για την οικογένεια του όταν η μητέρα του Grace Watson αποφάσισε να επιστρέψει στην Αγγλία για να εργαστεί εκεί ως ψυχολόγος, έτσι ο πατέρας του μόνος τώρα πια έπρεπε να αναθρέψει τα πέντε παιδία του και επειδή ήταν παθιασμένος με τη μόρφωση πλήρωνε για επιπλέον μαθήματα και δίδακτρα στη σχολή μουσικής καθώς και ότι ανάγκες είχαν τα παιδία του για μουσικά όργανα.

Ο Hugh σπούδασε πιάνο για έξι χρόνια και ασχολήθηκε επίσης με τη κιθάρα και το βιολί. Ήταν καλός μαθητής και φοίτησε στο Knox Grammar School το οποίο ήταν τότε η ελίτ στα σχολεία αρρένων του Sydney. Αποφοιτώντας από εκεί συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο όπου απέκτησε Β.Α. στις τηλεπικοινωνίες και ήθελε να γίνει δημοσιογράφος. Δεν είχε όμως το πάθος που απαιτούσε το επάγγελμα και γρήγορα άλλαξε προτιμήσεις και άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια υποκριτικής στο Sydney's Actors' Centre.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90 έκανε οντισιόν για τη τηλεοπτική σειρά 'Neighbors' όπου και υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Έκανε αίτηση στη WAAPA (Western Australia Academy of Performing Arts) στο Perth όπου και έγινε αποδεκτός, έτσι απέρριψε τους 'Neighbors' και πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια με τους WAAPA όπου έλαβε πολύπλευρη μόρφωση πάνω στην υποκριτική. Αποφοίτησε το 1994 και έκανε αμέσως μια αυστραλιανή παραγωγή 'Beauty And The Beast'. Στη συνεχεία για να αποκτήσει περισσότερα εμπειρία αποφάσισε να δοκιμάσει τον κόσμο της σαπουνόπερας, των μίνι σειρών και των αστυνομικών, ενώ δούλεψε και στο κανάλι ABC και ως τηλεπαρουσιαστής

Έκανε εμφανίσεις στις σειρές 'Blue Heelers' (1995), 'Law Of The Land' (1995) και στο 'Correlli'. Τότε ήταν που άρχισε να νιώθει μια δυνατή έλξη για την Deborra - Lee Furness (μεγαλύτερη του κατά οχτώ χρόνια). Η σχέση τους συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε όταν παντρεύτηκαν το Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου. Είναι παντρεμένοι μέχρι και σήμερα και έχουν δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία έχουν υιοθετήσει. Όμως η δόξα στη τηλεόραση δεν ήταν αρκετή γι' αυτόν αφού δεν ήταν ο στόχος που κυνηγούσε και λίγο μετά όπως ήταν επόμενο στράφηκε προς το θέατρο.

Έτσι από τον Οκτώβριο του 1996 έως τον Ιούνιο του 1997 συμμετείχε στη μεγάλη μουσική θεατρική παραγωγή του 'sunset Boulevard' του Trevor Nunn. Οι φωνητικές του ικανότητες φαίνεται ότι είναι εξίσου εκπληκτικές όσο και το παρουσιαστικό του. Ο ίδιος ομολογεί ότι ξεπέρασε μια και καλή το φόβο του για να εμφανίζεται ενώπιον κοινού, όταν το καλοκαίρι του 1997 τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Αυστραλίας στα γήπεδα cricket της Μελβούρνης. Έκανε λίγη ακόμα τηλεόραση και μετά ακολούθησαν οι ταινίες «Erskineville Kings» (1999) για την οποία προτάθηκε για βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από το Australian Film Institute και την επίσης αυστραλιανή παραγωγή «Paperback Hero» (1999). Πάντα όμως έψαχνε για την μεγάλη ευκαιρία εκτός των Αυστραλιανών συνόρων και την βρήκε στης ΗΠΑ με την μεγάλη επιτυχία των «X-Men» (2000) και ακολούθησε μια σειρά από ποικίλους ρόλους.

Έπαιξε στην κομεντί «Someone Like You» (2001) μαζί με την Ashley Judd, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Swordfish» (2001) με την Halle Berry και τον John Travolta όπου υποδυόταν τον πανίσχυρο χάκερ. Ακολούθησε άλλη μια καλή εμφανίσει στη ταινία «Kate And Leopold» (2001) με τη Meg Ryan για την οποία ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, ενώ η ταινία έκανε εισπρακτική επιτυχία. Το 2002 μετακόμισε μόνιμα στη Νέα Υόρκη όπου έκανε το ντεμπούτο του επί αμερικανικής σκηνής με το θεατρικό 'Carousel' και το 2003 η φήμη του πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον ερχομό των «X-Men 2».

Τότε πλέον άνοιξε και ο δρόμος τώρα και για το Broadway, όπου έκανε το ντεμπούτο του με την παραγωγή 'The Boy From Oz'. Για το ρόλο αυτό κέρδισε το βραβείο Tony, ενώ την ίδια χρονιά τον είδαμε να συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους Standing Room Only, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η γυναίκα του. Παράλληλα κράτησε τον πρώτο ρόλο στην περιπέτεια φαντασίας «Van Helsing» (2004) ταινία που ενίσχυσε πολύ τη φήμη του, η οποία γυρίστηκε σε μυστηριώδεις τοποθεσίες της Τρανσυλβανίας και την Πράγα.

Για τρίτη φορά κράτησε το ρόλο του Wolverine στο «X-Men: The Last Stand» ενώ το 2005 δάνεισε τη φωνή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων «Happy Feet» και «Flushed Away» της Dream Works Production, το 2006. Τη περίοδο αυτή ο Hugh βρέθηκε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να είναι εκείνος ο επόμενος 007, ρόλος που τελικά κατοχυρώθηκε στον Daniel Craig. Το 2006 ήρθε, μια μεγάλη συνεργασία με τον Woody Allen στο «Scoop» αλλά και το δυνατό δραματικό θρίλερ «The Prestige» του Christopher Nolan ενώ λέγετε πως ο βασικός λόγος που δέχτηκε να παίξει στην ταινία αυτή ήταν για να δουλέψει μαζί με τον David Bowie, ο οποίος είχε ένα μικρό ρόλο.

Μετά από μια ανάπαυλα ενός χρόνου το 2008 πρωταγωνίστησε στο θρίλερ «Deception» μαζι με τον Ewan McGregor και αμέσως μετά πέρασε στο «Australia» μαζί με την συμπατριώτισσα του Nicole Kidman. Η ταινία με τη σκηνοθετική και σεναριακή υπογραφή του Baz Luhrmann («Moulin Rouge»), κόστισε πάνω από 120 εκ. δολάρια και συνδυάζει στοιχεία πολεμικής περιπέτειας και ρομάντζου. Από την μέτρια υποδοχή της ταινίας ο Jackman φάνηκε να είναι ο μόνος που 'διασώθηκε' με την ερμηνεία του.

Τον 2009 θα τον δούμε σύντομα στο «X-Men Origins: Wolverine» όπου ο μεταλλαγμένος με το έντονο τρίχωμα και τις ατσαλένιες προσθήκες στα δάχτυλα του, αναζητεί εκδίκηση από τον Victor Creed, για τον θάνατο της κοπέλας του. Οι διάφορες προτάσεις πλέον φτάνουν στην πόρτα του η μία μετά την άλλη, και έτσι σύντομα αναμένουμε τη συνέχεια του «Van Helsing» για την οποία έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο. Πρόσφατα ο Hugh Jackamn έφτιαξε και τη δική του εταιρεία παραγωγής, τη Seed Productions, πρώτη ταινία της οποία ήταν το «Deception» ενώ έχει αναλάβει και το «X-Men Origins: Wolverine».

Ο Jackman θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Βραβείων Oscars για το 2009, όπως ανακοινώθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που ο 40χρονος ηθοποιός θα παρουσιάσει την τελετή, ενώ έχει παρουσιάσει με επιτυχία τις απονομές των θεατρικών βραβείων Tony από το 2003 έως το 2005. Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί μια αλλαγή ρυθμού για την λαμπερή τελετή απονομής, μιας και τα τελευταία χρόνια για τη θέση του «οικοδεσπότη» επιλέγονταν κωμικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναγνώστες του περιοδικού People, τον τοποθέτησαν μέσα στους 50 ομορφότερους ανθρώπους για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2000, 2001, 2002). Όμως για το 2008 ο τίτλος είναι όλος δικός του, αφού αναδέχθηκε από το ίδιο περιοδικό ως ο 'Sexiest Man Alive' τίτλο που απέσπασε από το περσινό κάτοχο και φίλο του George Clooney.

Ο Hugh Jackman εκτός από ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός, καρδιοκατακτητής στον ελεύθερο του χρόνο παίζει πιάνο, γκολφ και κιθάρα. Ιδιαίτερα απολαμβάνει το windsurf που δε δίστασε να το εξασκήσει φέτος το καλοκαίρι στις Ελληνικές θάλασσες, όπου βρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους Oscar Maximillian και Ava Eliot, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα της Μυκόνου.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ