CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» Sing 2 (2021)
» The Gentlemen (2019)
» The Beach Bum (2019)
» Serenity (2019)
» The Dark Tower (2017)
» Gold (2016)
» Sing (2016)
» Kubo And The Two Strings (2016)
» Free State Of Jones (2016)
» The Sea Of Trees (2015)
» Interstellar (2014)
» The Wolf Of Wall Street (2013)
» Dallas Buyers Club (2013)
» The Paperboy (2012)
» Killer Joe (2011)
» Mud (2012)
» Magic Mike (2012)
» The Lincoln Lawyer (2011)
» Ghosts Of Girlfriends Past (2009)
» Fool's Gold (2008)
» Failure To Launch (2006)
» Two For The Money (2005)
» Sahara (2005)
» How To Lose A Guy In 10 Days (2003)
» Thirteen Conversations About One Thing (2001)
» Reign Of Fire (2002)
» Frailty (2001)
» The Wedding Planner (2001)
» U-571 (2000)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Matthew McConaughey

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το 2005, όταν το περιοδικό People του έδωσε τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στη γη, όμως η γοητεία του παραμένει αναλλοίωτη. Ο Matthew McConaughey, ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Hollywood, γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1969 στη πόλη Uvalde του Τέξας. Είναι ο νεότερος γιος της νηπιαγωγού Kay και του πρώην επαγγελματία παίκτη football Jim.

Ο πατέρας του όταν εγκατέλειψε το football άνοιξε πρατήριο καυσίμων και διατηρούσε εταιρία εγκατάστασης σωλήνων πετρελαίου. Η επιλογή ήταν επιτυχημένη επιτυχία και όταν ο νεάρος Matthew ήταν δέκα χρονών η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην πετρελαϊκή πόλη Longview. Ο Matthew μεγαλώνοντας στο Τέξας απέκτησε ένα ελεύθερο πνεύμα και σταθερές αξίες σεβασμού, ειλικρίνειας και εργατικότητας.

Σαν έφηβος ήταν σοβαρός, αρκετά καλός μαθητής και επιτυχημένος στους κύκλους του σχολείου. Μετά την αποφοίτηση του από το λύκειο το 1988 πηγαίνει στην Αυστραλία για σπουδές (μέσα από ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών). Για δυο χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα νομικής και φιλοσοφίας και δεν έχανε κανένα πάρτι. Όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το πάθος του ήταν η δραματική τέχνη και έτσι άλλαξε πορεία, επέστρεψε στο Τέξας και άρχισε να κάνει μαθήματα υποκριτικής και δημιουργίας σεναρίου στο πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος σε πολλά διαφημιστικά και μουσικά βίντεο. Στη συνέχεια ακλούθησαν μικροί ρόλοι σε τοπικές παραγωγές με τίτλους «My Boyfriend's Back» (1993), «Dazed and Confused» (1993), «Angels in the Outfield» (1994). Στη συνέχεια ο McConaughey αποφάσισε να προχωρήσει σε κάτι μεγαλύτερο και έτσι μετακόμισε στο Hollywood το 1994. Εκεί κατάφερε να πάρει τον πρώτο ρόλο στο «Return of the Texas ChainSaw Massacre» κερδίζοντας την ευκαιρία να τον μάθει το ευρύτερο κοινό.

Στη συνέχεια έκανε μια καλή εμφάνιση στη ταινία «Boys on the Side» (1995) με τη Drew Barrymore. Πολλοί σκηνοθέτες είχαν βάλει το πολλά υποσχόμενο σταρ στο μάτι, αλλά την 'μάχη' κέρδισε ο John Sayles που τον έκλεισε για το δράμα «Lone Star» (1996). Κάπως έτσι ο Matthew McConaughey κέρδισε το ρόλο που τον απογείωσε στο «A Time to Kill» του Joel Schumacher.

Ο McConaughey επέστρεψε το 1997 δίπλα στη Jodie Foster με ένα αβανταδόρικο ρόλο στο «Contact» του Robert Zemeckis ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στο επικό «Amistad» του Steven Spielberg. Συνέχισε στις ταινίες «The Newton Boys» (1998) με τον Eathan Hawke και το 1999 ήταν ο Ed στο «Ed-Tv». Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσία του το 2000 στο θρίλερ «U-571» που λάμβανε χώρα εξ' ολοκλήρου στο εσωτερικό ενός υποβρυχίου.

Δοκίμασε τις δυνάμεις του και στο είδος των ρομαντικών κομεντί, όπως τα «The Wedding Planner» (2001) με την Jennifer Lopez και «How To Lose a Guy in 10 Days» (2003) με τη Kate Hudson. Αφού σκότωσε μερικούς δράκοντες στο «Reign of Fire», διδάχτηκε από τον Al Pacino τα μυστικά των αθλητικών στοιχημάτων στο «Two for the Money» και αναζήτησε ένα χαμένο θησαυρό χαμένο στην έρημο στο «Sahara» με τη βοήθεια της Penelope Cruz.

Το 2006 ο McConaughey επέστρεψε σε πιο ανάλαφρα είδη, γοητεύοντας τη Sara JessicaParker στο «Failure to Launch» ενώ φέτος κέρδισε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να επιδείξει τους γραμμωμένους κοιλιακούς του στο «Fool's Gold», για δεύτερη φορά δίπλα στην Kate Hudson. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο πλατό της νέας του ταινίας με τίτλο «The Ghost of Girlfriends Past», στην οποία συμπρωταγωνιστεί με την Jennifer Garner, ενώ ήδη έχει τελειώσει τα γυρίσματα για τις ταινίες «Tropic Thunder» και «Surfer Dude».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα επόμενο επαγγελματικό βήμα είναι το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, 'Magnum P.I.', η οποία προβαλλόταν στην αμερικανική τηλεόραση από το 1980 έως το 1988 με τον Tom Selleck στον πρώτο ρόλο.

Όπως για κάθε λαμπερό και επιτυχημένο εργένη, η προσωπική του ζωή γίνεται αντικείμενο συζήτηση των Media. Σε αυτό τροφή δίνει και το πλούσιο club από θαυμάστριες αλλά και οι κατά καιρούς κατακτήσεις του. Ανάμεσά τους η Sandra Bullock, η Ashley Judd, η Penelope Cruz και πολλές ακόμα. Το τελευταίο χρόνο έχει σταθερή σχέση με το μοντέλο Camila Alves, η οποία μάλιστα είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ