CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» Black Mass (2015)
» Crazy, Stupid, Love (2011)
» X-Men First Class (2011)
» Frost/Nixon (2008)
» Death Sentence (2007)
» The Air I Breathe (2007)
» Where The Truth Lies (2005)
» The Woodsman (2004)
» Mystic River (2003)
» In The Cut (2003)
» Trapped (2002)
» Avenging Angelo (2002)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Kevin Bacon

Ο Kevin Bacon, ηθοποιός, τραγουδιστής και σκηνοθέτης ήταν για πολλά χρόνια στις παρυφές της διασημότητας. Παρά την ερμηνευτική του δεινότητα, συχνά αναλαμβάνει δευτερεύοντες ρόλους καταφέρνοντας όμως να ξεχωρίζει. Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1958 στη Philadelphia των ΗΠΑ. Είναι το μικρότερο από τα 6 παιδιά της οικογένειας. Σε ηλικία 13 χρονών ήξερε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και στα 17 του έφυγε από το σπίτι του για να κυνηγήσει μια καριέρα στο θέατρο στη Νέα Υόρκη. Κατάφερε να παίξει σε πολλές off-Broadway παραστάσεις με καλές κριτικές.

Σύντομα πέρασε από το θεατρικό σανίδι στην τηλεόραση και τις καθημερινές σειρές. Παράλληλα αναζητούσε ρόλους σε κινηματογραφικές παραγωγές. Έτσι το 1982 κέρδισε βραβείο Obie για τον ρολό του στην ταινία «Forty Deuce» ενώ την ίδια περίοδο έκανε και το ντεμπούτο του στο Broadway με τη παράσταση 'Slad Boys' με τους Sear Penn και Val Kilmer. Το 1982 έπαιξε στο «Diner» (1982) του Barry Levinson δίπλα στους Steve Guttenberg και Mickey Rourke.

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1984 με το «Footloose», που όμως δεν κατάφερε να τον καθιερώσει. Έτσι βρέθηκε με ρόλους στις αδιάφορες παραγωγές «Quicksilver» (1986), «White Water Summer» (1987), «She's Having a Baby» (1988) και «Criminal Law» (1988). Η δεκαετία του 90 ξεκίνησε δυνατά με ρόλους σε ταινίες που σημείωσαν εμπορική επιτυχία με τις ταινίες θρίλερ «Flatliners» και «Tremors» για να ξεπεταχτεί με το «JFK» (1991) που του έφερε αναγνωρισιμότητα.

Το 1994 τον είδαμε στο περιπετειώδες «The River Wild» για το οποίο κέρδισε τη μοναδική του μέχρι σήμερα υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Σταδιακά είχε χτίζει ένα καλό προφίλ και έτσι κατάφερε να βρεθεί στο cast του «Apollo 13» δίπλα στον Tom Hanks υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Ron Howard. Το 1996 κάνει και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Losimg Dhase» όπου πρωταγωνίστησε η γυναίκα του Kyra Sedwich ενώ λίγο αργότερα συμμετέχει στο all-star-cast του «Sleepers» και πάλι υπό τον Barry Levinson.

Ξεχώρισε με το ρόλο του στο «Wild Things» (1998) και την ίδια περίοδο συνδύασε τις δυο μεγάλες του αγάπες, τη μουσική και το σινεμά, επιμελούμενος το soundtrack των ταινιών «Mediun Rare» (1997) και «Telling Lies In America» (1998). Τότε δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του το γκρουπ 'The Bacon Brothers', κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο 'Forosoco', ενώ ακλούθησε το 1999 μια δεύτερη μουσική δουλειά με τίτλο 'Getting There'.

Κινηματογραφικά το 1999 τον βρίσκουμε στο εξαιρετικό θρίλερ του David Koepp «Stir of Echoes», ενώ το 2000 εμφανίστηκε στο αδιάφορο «My Dog Skip» και στο «Hollow Man» του Paul Vergoeven που του δίνει το ρόλο του επικίνδυνου αόρατου επιστήμονα. Είναι πλέον πρωταγωνιστής. Επιστρέφει με το θρίλερ «Trapped» ενώ απογειώνεται το 2003 με την ερμηνεία του στο «Mystic River» του Clint Eastwood, στο ρολό του σκληρού αστυνομικού που προσπαθεί να διαλευκάνει ένα αποτρόπαιο φόνο.

Τον σημάδεψε ένας ρόλος πρόκληση στο «The Woodsman», όπου υποδύθηκε ένα παιδεραστή ο οποίος προσπαθεί να επανενταχτεί στην κοινωνία. Οι κριτικοί πλέον αναγνώρισαν την αξία του και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως μόνο το θέμα της ταινίας του στέρησαν μια υποψηφιότητα για Oscar. Μετά από μερικές συμμετοχές σε ταινίες που θα προτιμούσε να ξεχάσει, ο Kevin Bacon βρέθηκε το 2005 μαζί με τον Colin Firth στο «Where the Truth Lies». Φέτος θα τον συναντήσουμε στα φιλμ «The Air I Breathe», «Death Sentence», «Rails & Ties». Από τα μελλοντικά του σχέδια ξεχωρίζει η μεταφορά του έργου του Peter Morgan με τίτλο «Frost/Nixon». Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ron Howard, με τον οποίο ο Bacon είχε συνεργαστεί στο «Apollo 13», ενώ οι Frank Langella και Michael Sheen θα υποδυθούν τους Nixon και Frost αντίστοιχα.

Ο Kevin Bacon είναι παντρεμένος από το Σεπτέμβριο του 1988 με την επίσης ηθοποιό Kyra Sedgwick, με την οποία έχουν συμπρωταγωνιστήσει στα «Pyrates» (1991), «Murder in the First» (1995) και «The Woodsman» (2004). Έχουν δυο παιδιά ενώ ο Kevin είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος πατέρας και σύζυγος. Για εκείνον η οικογένεια του είναι προτεραιότητα και δεν αφήνει τη δουλειά να μπει ανάμεσα τους.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ