CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» Barbie (2023)
» The Gray Man (2022)
» First Man (2018)
» Blade Runner 2049 (2017)
» La La Land (2016)
» The Nice Guys (2016)
» Only God Forgives (2013)
» Gangster Squad (2013)
» The Place Beyond The Pines (2012)
» The Ides Of March (2011)
» Drive (2011)
» Crazy, Stupid, Love (2011)
» All Good Things (2010)
» Blue Valentine (2010)
» Lars And The Real Girl (2007)
» Fracture (2007)
» Half Nelson (2006)
» Stay (2005)
» The Notebook (2004)
» Murder By Numbers (2002)
» The Believer (2001)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Ryan Gosling

Είναι από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του αμερικανικού σινεμά, σύμφωνα με τους κριτικούς, και ήρθε για να μείνει. Μέχρι και διάδοχο του Robert De Niro τον έχουν αποκαλέσει.

Ο Ryan Thomas Gosling γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1980, στο Οντάριο του Καναδά. Ξεκίνησε την καριέρα του στη showbiz κάνοντας εμφανίσεις στο τραγούδι με την μεγαλύτερη αδερφή του, Mandy, σε τοπικά talent show, ενώ σε ηλικία εννέα χρόνων επιλέχθηκε να πάρει μέρος στο 'Mickey Mouse Club', ένα τηλεοπτικό show στο κανάλι της Disney μαζί με τους συνομήλικούς του Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake και άλλους γνωστούς σήμερα καλλιτέχνες που τότε πρωτοξεκινούσαν.

Το 1996 εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού 'The Road Avolta' για το οποίο κέρδισε μάλιστα και μια πρόταση για Gemini Award. Η φήμη του εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ μετά από τις ταινίες του «Remember The Titans» (2000), «The Slaughter Rule» (2002), «Murder By Numbers» (2002) και το «The United States Of Leland» (2003). Στον υπόλοιπο πλανήτη άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος και να αποκτά θαυμαστές με τους ρόλους του από της τηλεοπτικές σειρές 'Breaker High' (1997) και 'Young Hercules' (1999). Πλέον, και από τις ταινίες «The Notebook» (2004) και «Half Nelson» (2006).

Για το ρόλο του στην ταινία «Half Nelson» κέρδισε πολλά βραβεία και διακρίσεις, με πιο σημαντικό την πρόταση για Oscar Α' Ανδρικού ρόλου. Αλλά και οι κριτικές ήταν διθυραμβικές για την ερμηνεία του ως δάσκαλος σε ένα παραμελημένο σχολείο σε μια τυπική αμερικάνικη φτωχογειτονιά.

Τον επόμενο χρόνο πρωταγωνιστεί σε τρεις ταινίες οι οποίες αναμένεται ν' αποσπάσουν θετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς: έχει ολοκληρώσει το «Fracture, Lars And The Real Girl» και το «The Other Side» ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση γυρισμάτων για το «The Good Heart» που θα προβληθεί μέσα στο 2008.

Αλλες δραστηριότητες του Gosling εκτός από τις κινηματογραφικές του ενασχολήσεις, είναι η ιδιοκτησία ενός μαροκινού εστιατόριου, ονόματι 'Tagine', που βρίσκεται στο Beverly Hills. Επίσης, είναι ενεργό μέλος ενός συλλόγου που προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό της φτώχειας και να προστατεύσει τα παιδιά που πάσχουν από Aids. Είναι ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζωών και, τέλος, είναι μέλος μιας οργάνωσης με την οποία επισκέπτονται περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τα στοιχεία της φύσης και προσφέρουν τη βοήθεια τους στους πληγέντες.

Ο Gosling παίζει επίσης κιθάρα, είναι μουσικός της jazz και τραγουδιστής, ενώ έχει συμμετάσχει σ' ένα καναδέζικο συγκρότημα με τ' όνομα 'soulDecision', στο πρώτο τους aldum που κυκλοφόρησε το 2000 με τίτλο 'No One Does it Better'.

Στη προσωπική του ζωή είχε ένα μακροχρόνιο δεσμό με τη Sandra Bullock την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Murder By Numbers». Μετά το χωρισμό τους ακολούθησε η σχέση του με τη Rachel McAdams, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα του «Half Nelson» και έκτοτε είναι μαζί.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ