CinemaNews.gr - All About Movies
Βιογραφία Star

Γράφει: Μαρίνα Σταμάτη

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

» Top Gun: Maverick (2022)
» Alita: Battle Angel (2019)
» Only The Brave (2017)
» American Pastoral (2016)
» Winter's Tale (2014)
» Noah (2014)
» Stuck In Love (2012)
» Salvation Boulevard (2011)
» The Dilemma (2011)
» 9 (2009)
» He's Just Not That Into You (2009)
» The Day The Earth Stood Still (2008)
» Reservation Road (2007)
» Blood Diamond (2006)
» Little Children (2006)
» Dark Water (2005)
» House Of Sand And Fog (2003)
» Hulk (2003)
» A Beautiful Mind (2001)
» Pollock (2000)
» Requiem For A Dream (2000)

 
ΠΛΗΡΗΣ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Jennifer Connelly

Στη φιλμογραφία της υπάρχουν ταινίες που μπορείς εύκολα να ξεχάσεις δέκα λεπτά μετά τους τίτλους τέλους, οι οποίες το μόνο που έκαναν ήταν να αμαυρώσουν το βιογραφικό της. Ωριμάζοντας όμως, η Jennifer Connelly κατάφερε να μας αποδείξει πως μάλλον αξίζει πολλά!

Η Jennifer Lynn Connelly γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1970 στο Woodstock της Νέας Υόρκης. Η μητέρα της Eileen διατηρούσε μαγαζί με αντίκες στο Woodstock ενώ ο πατέρας της πωλούσε παιδικά ρούχα στο δικό του κατάστημα που διατηρούσε στη Νέα Υόρκη. Όταν η Jennifer ήταν τεσσάρων μετακόμισαν στο Brooklyn Heights απέναντι από τη γέφυρα του Brooklyn όπου και έζησαν έως ότου ολοκλήρωσε το δημοτικό. Στα δέκα της έκανε πολλά διαφημιστικά σποτ και έκανε την εμφάνισή της συχνά σε περιοδικά και εφημερίδες.

Συνέχισε το σχολείο αλλά έριξε το μεγαλύτερο βάρος στη δουλεία της. Λόγο αυτής ταξίδεψε σε πολλά μέρη από πολύ μικρή και κυρίως στη Ευρώπη. Στην Αγγλία, έφηβη πια στα δεκατέσσερα της, έκανε το ντεμπούτο της στην μικρή οθόνη όταν της ζητήθηκε να συμμετάσχει σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς 'Tales Of The Unexpected'. Το ταλέντο της άρχισε να διακρίνεται και έτσι έρχεται και δεύτερη πρόταση από τη Νέα Υόρκη, για τον κινηματογράφο αυτή τη φορά, την ταινία του Sergio Leone με τίτλο «Once Upon A Time In America», που γυρίστηκε στη Ρώμη.

Ο επόμενος ρόλος της Jennifer ήταν στη ταινία «Seven Minutes In Heaven» (1985). Μέσα στη δεκαετία αυτή ακολούθησαν και άλλες ταινίες όπως οι «Labyrinth» (1986) και «Some Girls» (1988). Ήταν στη δεκαετία του 1990 όπου ήρθαν τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα της καριέρας της. Αρχικά έπαιξε με τον Dennis Ηopper στη ταινία «The Hot Spot» (1990). Ο επόμενος ρόλος της ήταν στη ταινία «The Rocketeer» (1991), η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη και οι κριτικές ήταν δυσοίωνες για εκείνη. Ακολούθησαν οι ταινίες «Career Opportunities» (1991) και «Home Alone» χωρίς και πάλι να καταφέρει να αποσπάσει θετικές κριτικές.

Απογοητευμένη από τη καριέρα της αποφασίζει να σπουδάσει αγγλική φιλολογία και γράφεται για δυο χρόνια στο Yale και στη συνέχεια στο Stanford University στην Καλιφόρνια όπου σπούδασε δράμα και κλασικό θέατρο. Δοκιμάζει ξανά τις δυνάμεις της στο σινεμά με τη ταινία «Of Love And Shadows» (1994) με τον Antonio Banderas ενώ ακολουθεί ο ρόλος της λεσβίας Kirsty Swansa στην ταινία «Higher Learning» (1995) του John Singleton. Μετά από την αποφοίτηση της από το Stanford προχωράει περισσότερο δυναμικά, πρώτα με το «Mulholland Falls» (1996) και μετά με το «Far Harbour» (1996).

Στο «Inventing The Abbotts» (1997) βρέθηκε δίπλα στους Joaquin Phoenix και Liv Tyler. Το 2000 βρέθηκε στην ταινία «Waking The Dead» (2000) του Keith Gordon.. Ακολούθησε η ταινία του Darren Aronofsky «Requiem For A Dream» (2000) για την οποία η Connelly απέσπασε την πρώτη διάκρισή της, μια υποψηφιότητα στα Independent Spirit Awards. Για τα επόμενα δύο χρόνια επέλεξε να συμμετέχει σε μια τηλεοπτική σειρά ('The Street', 2000) και να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο.

Επέστρεψε δυναμικά με ένα ρόλο στην μεγάλη επιτυχία «A Beautiful Mind» (2002) δίπλα στους Russell Crowe και Ed Harris. Με αυτή της τη συμμετοχή κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, Βραβείο BAFTA καθώς και το Oscar B' Γυναικείου Ρόλου. Μετά από αυτό, όπως ήταν λογικό, η φήμη της έγινε πιο ισχυρή. Εκτός από τα βραβεία και την αποδοχή, η ταινία αυτή της έφερε και τον άντρα της ζωής της, Paul Bettany. Γρήγορα παντρεύτηκαν, τον Ιανουάριο του 2003, και τέσσερις μήνες μετά απέκτησαν το γιο τους Stellan.

Ακολουθεί και πάλι μια επαγγελματική παύση για να επιστρέψει το 2005 με το «Dark Water» σε σκηνοθεσία Walter Salles. Μέσα στο 2006 καταφέρνει να βρεθεί στο cast δύο πολλά υποσχόμενων παραγωγών. Πρόκειται για τις ταινίες «Little Children» του Todd Field και «Blood Diamond» του Edward Zwick. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας «Reservation Road» σε σκηνοθεσία Terry George, με τους Joaquin Phoenix και Mark Ruffalo.

Σήμερα ζει με την οικογένεια της, μαζί με τον πρώτο της γιο, Kai, που είχε αποκτήσει από προηγούμενη σχέση της με τον φωτογράφο David Dugan. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται έντονα με τη γυμναστική, κάνει αναρρίχηση και κολύμπι, ενώ διαβάζει πολύ φιλοσοφία.


ΑΡΧΕΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΩΝ
Μεγάλα Αφιερώματα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ