Out Of The Furnace

Σκουριασμένη Πόλη

Δραματική  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 116'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Scott Cooper

Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Christian Bale, Casey Affleck, Zoe Saldana, Sam Shepard

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Ο Russell Baze (Christian Bale) kai o μικρός του αδερφός Christian Bale, ζουν στο οικονομικά υποβαθμισμένο Rust Belt, και ονειρεύονται από μικρά παιδιά να αποδράσουν για μια καλύτερη ζωή. Μια σκληρή τροπή της τύχης, και ο Russell θα βρεθεί στη φυλακή, ενώ ο αδερφός του θα παρασυρθεί σε μια από τις πιο βίαιες κι αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις. Εξαφανίζεται μυστηριωδώς και η αστυνομία δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία να τον εντοπίσει. Με την αποφυλάκιση του, ο Russell θα αναλάβει το καθήκον να βρει τον αδερφό του, να διαλέξει ανάμεσα στη δική του ελευθερία και την απονομή δικαιοσύνης για τον αδερφό του.

Με εικονογραφία που παραπέμπει άμεσα στον "Ελαφοκυνηγό" του Cimino και την φωνή του Eddie Vedder να καλεί βραχνιασμένα σε βοήθεια, ο Scott Cooper επιχειρεί να συνθέσει το σκληρό πορτρέτο μιας "σκουριασμένης" χώρας στην μετα-Ιρακ εποχή, με τον αληθινό πόλεμο να μαίνεται εντός των συνόρων, την εργατική τάξη να ασφυκτιά και τους "ήρωες" του πολέμου να επιστρέφουν πίσω ως παρίες. Λειτουργώντας όμως με τους όρους μιας exploitation ταινίας εκδίκησης, o Cooper θα δει το όραμα του να εγκλωβίζεται στις συμβάσεις της τελευταίας αποτυγχάνοντας τελικά να κατασκευάσει εκείνη την μεγάλη αμερικανική ταινία στην οποία στόχευε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απαράδεκτη και δραματουργικά αχρείαστη εισαγωγική σκηνή.

Παρόλα αυτά θα κατορθώσει στο μεταξύ να αποδώσει με μεγάλη επιτυχία μια αίσθηση εγκατάλειψης και συσσωρευμένης οργής, να αποσπάσει μετρημένες ερμηνείες από το σύνολο του καστ και μια σπουδαία από τον Christian Bale.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 05-06-2014  |  Διανομή: Σπέντζος

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.