Jack The Giant Slayer

Τζακ O Κυνηγός Γιγάντων

Φαντασίας  |  Παραγωγή: 2013  |  Διάρκεια 114'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Bryan Singer

Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Eleanor Tomlinson, Ian McShane

Κριτική: Γιάννης Βασιλείου

Η παλιά κόντρα μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια όταν ο νεαρός αγρότης Jack ανοίγει κατά λάθος την πύλη που χωρίζει τους δύο κόσμους. Με το που ξαναπατούν το πόδι τους στη γη, μετά από αιώνες, οι γίγαντες διεκδικούν εκ νέου όσα κάποτε ήταν δικά τους, αναγκάζοντας τον Jack να παλέψει μέχρι τέλους για να τους σταματήσει. Ο Jack πολεμάει για το βασίλειο και τους ανθρώπους του, αλλά και για την καρδιά μίας γενναίας πριγκίπισσας. Και έρχεται αντιμέτωπος με γιγαντιαίους πολεμιστές, μπαίνοντας σε μία μάχη που θα κάνει και τον ίδιο θρύλο.

Μία από τις νέες τάσεις στο μαγικό κόσμο του Hollywood είναι η μετατροπή αγαπημένων (και λιγότερο αγαπημένων) παιδικών παραμυθιών σε φιλμ επικής φαντασίας. Έτσι οι ήρωες από ονειροπόλοι γίνονται πολεμιστές. Έτσι η ουσία της ιστορίας και η γοητεία της αφήγησης θυσιάζονται στον βωμό των θορυβωδών set-piece μάχης. Κι έτσι "Ο Τζακ και η Φασολιά" μεταμορφώνεται στον "Τζακ, τον Σφαγέα των Γιγάντων". Όπου μετά από μια εναρκτήρια σεκάνς κακοφτιαγμένου CGI, ακολουθεί ένα ευχάριστο ημίωρο που παραπέμπει σε ανάλαφρο κινηματογραφικό παραμύθι των 80's, για να δώσει όμως την θέση του σε ένα θέαμα αφυδατωμένο από παιδικότητα και (ακόμα χειρότερα) από έμπνευση. Kαι όταν, έπειτα από ένα ψευδο-φινάλε, έρχεται το μεγάλο set-piece, όπου "οι ουρανοί ανοίγουν" και τα στοιχήματα ανεβαίνουν, το ενδιαφέρον έχει πια εξαντληθεί.

Μυστήριο η συμμετοχή του συνήθως αξιόπιστου Bryan Singer στο εν λόγω εγχείρημα. Από τον άνθρωπο, που συνέβαλε σημαντικά στην ενηλικίωση της κόμικ κινηματογραφικής περιπέτειας, που ρίσκαρε με μια αθεράπευτα ρομαντική ανάγνωση του δημοφιλέστερου υπερήρωα του πλανήτη (ο οποίος το καλοκαίρι θα γνωρίσει ένα δεύτερο reboot δια χειρός Zack Snyder και Christopher Nolan) και που έκανε μπάσιμο στα κινηματογραφικά πράγματα με μια ταινία που λέγεται «The Usual Suspects», θα περίμενες δικαιολογημένα κάτι πιο φιλόδοξο. Ή έστω κάτι με ένα minimum φιλοδοξίας.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 04-04-2013  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.