40 Days And 40 Nights

40 Ημέρες, 40 Νύχτες

Παραγωγή: 2002  |  Διάρκεια 91'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Lehmann

Πρωταγωνιστούν: Josh Hartnett, Shannyn Sossamon, Vinessa Shaw, Monet Mazur, Griffin Dunne

Κριτική: Θανάσης Γεντίμης

Ο Matt Sullivan έζησε πρόσφατα μια ερωτική απογοήτευση. Η τελευταία του σχέση τελείωσε καταστροφικά και πλέον αποφεύγει τις δεσμεύσεις. Βρισκόμαστε στην αρχή περιόδου νηστείας. Όλοι υποχωρούν σε κάποιες από τις απολαύσεις της ζωής. Αυτή την περίοδο ο Matt θα διαλέξει να δώσει μια υπόσχεση, αν και είναι άνθρωπος που συχνά δεν τελειώνει αυτά που ξεκινά. Ορκίζεται να μην ζήσει καμία σεξουαλική απόλαυση για σαράντα μέρες (και νύχτες). Απαγορεύονται φιλιά, χάδια, προκαταρκτικά, αυτοϊκανοποίηση και φυσικά απαγορεύεται η συνουσία. Αρχικά όλα είναι υπό έλεγχο. Τα πράγματα όμως θα γίνουν δύσκολα, όταν θα γνωρίσει τη γυναίκα των ονείρων του. Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει τα στοιχήματα στην παρέα του για το πόσες μέρες θα αντέξει.

Σε μια εποχή που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι πιτσιρικάδες είναι το sex, έχει ενδιαφέρον η ιστορία ενός ανθρώπου που αποφασίζει να απέχει. Ο Josh Hartnet μετά από σοβαρούς - και σκληρούς - ρόλους (Virgin Suicides, Pearl Harbor, Black Hawk Down) αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάτι πιο ανάλαφρο. Και δεν τα πάει καθόλου άσχημα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει προοπτικές. Το σενάριο αποφεύγει τις χοντράδες και τις απλότητες των νεανικών σαχλών κωμωδιών, χωρίς βέβαια να είναι τέλειο. Είναι όμως μια πολύ καλή επιλογή για τις υπόλοιπες βραδιές του καλοκαιριού σε κάποιο θερινό σινεμά.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 16-08-2002  |  Διανομή: UIP  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.