The Brothers Grimm

Οι Αδελφοί Γκριμ

Παραγωγή: 2005  |  Διάρκεια 118'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Heath Ledger, Peter Stormare, Jonathan Pryce, Monica Belucci

Κριτική: Χριστόδουλος Πριμηκύρης

Οι Wilhelm και Jacob Grimm είναι δυο τσαρλατάνοι που ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος και έναντι αδράς αμοιβής διώχνουν στοιχειά, μάγισσες, φαντάσματα που δεν είναι άλλοι από τους συνεργάτες τους μασκαρεμένοι. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο σοβαρά, όταν μετά από την εντολή ενός Γάλλου στρατηγού θα βρεθούν σε ένα δάσος που φαίνεται να είναι πραγματικά στοιχειωμένο. Το «The Brothers Grimm» είναι ένα από τα πιο πολύπαθα projects του Terry Gilliam.

Με την αρχική ημερομηνία εξόδου για το Νοέμβριο του 2004 να μετακινείται συνεχώς, με αποχωρήσεις ηθοποιών λόγω άλλων εργασιακών υποχρεώσεων, με την επιβολή της Lena Heady -αντί της Samantha Morton που ήθελε ο σκηνοθέτης- για το γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο από τους αδελφούς Weinstein, μια εξάμηνη περίοδο" διακοπών για τον Gilliam (όπου και γύρισε το Tideland), οι αδερφοί Grimm κατάφεραν να πουν την ιστορία τους στο Αμερικάνικο κοινό μόλις προς τα τέλη του Αυγούστου 2005. Και μάλλον ο περισσότερος κόσμος δεν ικανοποιήθηκε με ό,τι είδε και ό,τι άκουσε, κρίνοντας από τις χλιαρές έως αποκαρδιωτικές κριτικές που έλαβε η ταινία. Παραδόξως όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Δύο είναι τα κύρια στοιχεία που αφήνουν τους Grimm να ξεφύγουν από την κατηγορία του Αενός ακόμη αποτυχημένου blockbusterΑ. Πρώτον η ατμοσφαιρική φωτογραφία σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά εφέ που δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τα απαραίτητα στοιχεία γοτθικού τρόμου. Και δεύτερον η ειρωνική διάθεση που είναι παρούσα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, άλλοτε με τρόπους περισσότερους εμφανείς και άλλοτε όχι. Αν προσθέσουμε στα παραπάνω μια σειρά σκηνών που κλείνουν το μάτι στις ιστορίες των αδερφών, μαζί με μια εμφάνιση-έκπληξη της Monica Bellucci στο ρόλο της κακιάς μάγισσας, δεν είναι να απορούμε γιατί το «The Brothers Grimm» αποτελεί το πιο διασκεδαστικό παραμύθι που πρόκειται να σας αφηγηθούν στον πλησιέστερο κινηματογράφο.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 29-12-2005  |  Διανομή: Village Films  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.