Dear Frankie

Αγαπητέ Φράνκι

Παραγωγή: 2004  |  Διάρκεια 102'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Shona Auerbach

Πρωταγωνιστούν: Emily Mortimer, Gerard Butler, Jack McElhone, Mary Riggans, Sharon Small

Κριτική: Μανώλης Δούνιας

Ο 9χρονος Frankie (Jack McElhone) περιμένει με λαχτάρα κάθε μήνα τα γράμματα του ναυτικού πατέρα του που στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει καταφέρει να συναντήσει. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού είναι δημιούργημα της φαντασίας της μητέρας του Lizzie (Emily Mortimer), που με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να του πει την αλήθεια για τον πραγματικό του πατέρα. Έναν πατέρα η βιαιότητα του οποίου όχι μόνο έκανε την Lizzi να τον εγκαταλείψει, αλλά άφησε και τον Frankie κωφάλαλο. Όταν όμως το πλοίο στο οποίο δουλεύει ο φανταστικός πατέρας, ετοιμάζεται να δέσει στο λιμάνι της Γλασκώβης η Lizzie πρέπει να ομολογήσει την αλήθεια" ή να συνεχίσει το ψέμα προσλαμβάνοντας έναν άγνωστο (Gerard Butler) για να τον υποδυθεί. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν αρχίζει να αναπτύσσεται ένα δέσιμο ανάμεσα στον άγνωστο άντρα και στην οικογένεια.

Η Shona Auerbach καταφέρνει με την παρθενική της προσπάθεια να μας δώσει μια τρυφερή ταινία αγνών προθέσεων. Η μητρική αφοσίωση και η προσπάθεια της Lizzie να προστατέψει το γιο της από την σκληρή αλήθεια για τον πατέρα του είναι συγκινητική, όπως και η εύλογη επιθυμία της να ακούσει για μοναδική φορά την φωνή του παιδιού της μέσα από τα γράμματα που αυτός στέλνει στον πατέρα του. Οι σχέσεις μεταξύ των τριών πρωταγωνιστών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλά αναπτύσσονται αφύσικα γρήγορα. Η ταινία όμως κορυφώνεται στις σκηνές που η σκηνοθέτης αφήνει τις σιωπές να μιλήσουν. Φυσικά για να λειτουργήσουν οι σιωπές σε μια ταινία χρειάζονται ηθοποιοί με μεγάλη εκφραστικότητα και εμμονή στη λεπτομέρεια. Η Emily Mortimer αποδεικνύει για άλλη μια φορά το μεγάλο ταλέντο της και ο μικρός Jack McElhone στον απαιτητικό ρόλο του Frankie τα βγάζει πέρα μια χαρά. Η έκπληξη έρχεται από το ΑPhantom Of The OperaΑ αυτοπροσώπως τον Gerard Burtler που καταφέρνει και βγάζει τρυφερότητα κάτω από το σκληρό παρουσιαστικό του. Παρά τις σεναριακές αδυναμίες και το ΑεύκολοΑ φινάλε, το Dear Frankie ευτυχώς δεν καταφεύγει στο μελόδραμα για να συγκινήσει, ούτε όμως και αξιοποιεί πλήρως το θέμα του, έτσι ώστε να μας ΑταξιδέψειΑ.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 10-06-2005  |  Διανομή: Prooptiki  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.