The Musketeer

ΝτΑΑρτανιάν

Παραγωγή: 2001  |  Διάρκεια 104'

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Peter Hyams

Πρωταγωνιστούν: Justin Chambers, Catherine Deneuve, Mena Suvari, Stephen Rea, Tim Roth

Κείμενο: Θανάσης Γεντίμης

Στη Γαλλία του 17ου Αιώνα, ο συνωμότης Καρδινάλιος Ρισελιέ έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στο βασιλιά Λουδοβίκο. Ο ίδιος έχει αχρηστεύσει τους σωματοφύλακες του βασιλιά και έχει το δικό του στρατό για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του, με αρχηγό τον τρομερός Febre. Ο ΝτΑ Αρτανιάν ξεκινά από το χωριό Γκασκόν για το Παρίσι. Προσπαθεί να εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει σωματοφύλακας όπως ο πατέρας του. Θέλει όμως να βρει και να τιμωρήσει τον δολοφόνο των γονιών του. Στη διαδρομή προς την πρωτεύουσα, ο ΝτΑ Αρτανιάν θα επιδείξει τις ικανότητές του απέναντι σε ληστές και μαχαιροβγάλτες. Ο νεαρός ξιφομάχος αναζητά στο Παρίσι τον πυρήνα της βασιλικής φρουράς, τους πασίγνωστους Αραμι, Αθο και Πόρθο. Όταν τους βρίσκει όμως, αντί για ήρωες, αντικρίζει ένα μάτσο από απεριποίητους, και απογοητευμένους άντρες δίχως στόχους. Ο λοχαγός των σωματοφυλάκων, ο γενναίος κι ευγενής Treville, έχει φυλακιστεί με την κατηγορία πολιτικού φόνου, έναν φόνο που στην πραγματικότητα διέπραξε ο Febre. Δίπλα στον ΝτΑ Αρτανιάν, θα βρεθεί η Francesca καμαριέρα της Βασίλισσας στην προσπάθειά του να σώσει την ίδια του την πατρίδα.

Είμαι βέβαιος ότι η ιδέα του Musketeer προέκυψε από τους παραγωγούς, λέγοντας "ας συνδυάσουμε Matrix, Crouching Tiger & Hidden Dragon με τους Τρεις Σωματοφύλακες". Το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό, αφού εκτός από τις εξωπραγματικές σκηνές δράσης (που συχνά φέρνουν γέλια αντί για αγωνία) η ταινία δεν προσφέρει κάτι άλλο. Ρηχοί ήρωες, τρύπες στην υπόθεση, προσποιητές γαλλικές προφορές, κακοί φωτισμοί και μια Catherine Deneuve που απορώ αν ήξερε τι την περιμένει όταν δεχόταν να συμμετάσχει. Παρόλα αυτά η ταινία πήγε καλά εισπρακτικά στις ΗΠΑ. Κρίμα, γιατί ο σκηνοθέτης της Peter Hyams, είχε δώσει καλά δείγματα γραφής.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 07-12-2001  |  Διανομή: Odeon  |  Επίσημο Site

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ:

Σας Προτείνουμε Ακόμη

Το Πρόγραμμα των Προβολών

Αναζήτηση με τον Πρωτότυπο Τίτλο

Αναζήτηση με τον Ελληνικό Τίτλο

Αναζήτηση με την Περιοχή

Αναζήτηση με τον Κινηματογράφο


© 2000-2024 | Θανάσης Γεντίμης

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του CinemaNews.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.

Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναπαραγωγή ή αποθήκευση με κάθε τρόπο και μέσον των περιεχομένων του CinemaNews.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του δημιουργού του.